Nokia C3-01 prøver seg med det beste fra to verdener. (Foto: Audun M. Solheim)

Test av Nokia C3-01

Denne telefonen har både vanlige mobiltaster og en trykkskjerm, men ingen av delene fungerer særlig bra.

 • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over ni år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Nokia C3-01 Touch & Type forsøker å ta det beste fra begge verdener. Den ser ut som en klassisk telefon og har den tradisjonelle mobiltelefonens fysiske tastatur, og appellerer dermed til deg som synes det er tryggest med skikkelige taster å trykke på.

Se flere bilder av C3-01 »

Samtidig er skjermen tilført en dose ny teknologi ved at du kan trykke ikke bare på tastaturet, men også på skjermen for å betjene telefonen.

Motstand mot resistiv

Dessverre er trykkskjermen av den gammeldagse typen som reagerer på fysisk trykk. At skjermen er en ikke spesielt følsom variant av arten, gjør ikke saken bedre.

Dette gjør at du ikke får noen flyt i betjeningen slik som på moderne telefoner med berøringsfølsom skjerm. I tillegg er skjermen såpass liten, at betjening ved å trykke på en såpass liten skjerm som det her er snakk om, er mest for spesielt interesserte.

Hvis du bryr deg mindre om trykkskjermen og tenker at du bare vil ha en vanlig telefon med et helt vanlig tastatur, så har du et par skuffelser i vente. For det første har du ingen fysisk piltast eller tast for å trykke OK, slik at du er nødt til å veksle mellom å trykke på tastaturet og på skjermen.

I tillegg krever tastene i overkant hardt trykk for å reagere, og responsen i tastene er heller laber.

Nokia C3 er dermed i den situasjonen at den sannsynligvis hadde vært både bedre og billigere hvis Nokia hadde kuttet ut trykkskjermen. Da hadde sannsynligvis også batteriet vart lengre, og vi hadde sluppet å lade hver annen natt.

C3-01 er slank og lekker. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Får i ulveklær

Én ulempe hadde dette kanskje medført, nemlig at C3 ikke hadde vært like linjelekker. Fraværet at pil- og menytaster bidrar nemlig, om enn i beskjeden grad, til den gjennomførte designen og den elegante fronten på telefonen.

Nokia C3 er nemlig både slank og lekker, og gir et solid kvalitetsinntrykk med et sobert bakdeksel i metall. I tillegg er plassen godt utnyttet, slik at både form og funksjon er ivaretatt hva gjelder utseendet.

Som mobiltelefon fungerer C3 bra med god lyd under samtale og god antenne.

Enkel synkronisering og nedlasting av e-post støttes, men mer avansert synkronisering mot for eksempel Exchange er fraværende i likhet med GPS.

Bortsett fra dette har C3 teknisk sett godt med funksjoner, og du kan surfe ikke bare med super-3G, men også via trådløse nett.

Mens du surfer kan du høre på musikk fra den innebyggede musikkspilleren. Den er enkel, men har absolutt godkjent lyd. Er du lei av å surfe, kan du bla igjennom bildene du har tatt med telefonens kamera. Bildene ser bra ut på mobilskjermen, men er ikke like overbevisende når du viser dem i full størrelse på en PC-skjerm.

Kameraet mangler autofokus. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Konklusjon

Hvis du kun er opptatt av at en telefon skal være god å snakke i, og samtidig være liten og lekker med et solid kvalitetsinntrykk, ja da kan faktisk Nokia C3 være noe for deg.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Nokia C3 på Amobil.no »

Dessverre for C3 så tilfredstiller storselgerenNokia 6700 også disse kravene til omtrent samme pris. I det hele tatt vil de fleste telefoner med kun fysisk tastatur som betjeningsmåte være et bedre kjøp. Det er derfor få grunner til å velge C3.

Insisterer du på å trykke på skjermen, så ville vi heller kuttet ut de fysiske tastene helt og kjøpt for eksempel en Samsung Galaxy Mini, som gir helt andre muligheter til en lavere pris. Hundrelappene som blir til overs kan du bruke til å kjøpe en Nokia 1616 som du kan ta frem når nøden blir som størst og savnet etter et fysisk tastatur blir for stort.

Du kan lese flere mobiltester på Amobil.no »

Les også

 1. Test av Samsung Galaxy Mini

  Billig, men verken minimal eller perfekt.
 2. Mye kamera og teknologi for pengene: Test av Samsung Wave 723

  Den har et veldig godt kamera og en helt OK musikkspiller. Men Samsungs nye billigtelefon har for mange mangler til…
 3. Først ut av iPad-konkurrentene: Test av Motorola Xoom

  Motorola Xoom er et av de første av Android-nettbrettene som skal hamle opp med Apples iPad-modeller.
 4. På grensen til det perfekte: Test av Samsung Galaxy S II

  Samsungs nye smarttelefon Galaxy S II slår iPhone 4 ned i støvlene, og gjør Samsung atter til kongen på haugen.
 5. Nå får du nApp i fiskedisken

  Lurer du på hvor fersk fisken er i fiskedisken? En gratis «fiske-app» kan være løsningen.
 6. Sjekk hele listen over alle mobiler i Norge: Her er mobilene som stråler mest

  Den populære smart-mobilen Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro avgir mest stråling av samtlige mobiler som selges i Norge.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. En mobiltelefon med taster: Test av Nokia C2-01

 2. Ikke bare for oldisene: Test av Doro PhoneEasy 615

 3. Test av Huawei Ascend G300: God budsjettmodell

 4. Test av Samsung Galaxy Mini

 5. TEST: Nokia N9: Her er Nokias nye toppmodell

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder