Mobilen din kan brukes til tekstbehandling og regneark. Slik gjør du det. Foto: Einar Eriksen, Amobil.no

Mobilskolen del 32: Slik får du Office på mobilen din

Vi viser deg hvordan du kommer i gang.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

De fleste bruker i dag Microsoft Office på PC-en sin, som lar deg skrive tekstdokumenter og lage regneark og lydbildepresentasjoner. Men visste du at du også kan gjøre alt dette på mobilen din? Det eneste du trenger er en smarttelefon. I denne delen av mobilskolen viser vi deg hvordan du kommer igang.

Med et ekte kontorprogram på mobilen kan du åpne vedlegg som du får på e-post, som Word- og PDF-filer. I tillegg kan du lese over dokumenter du har skrevet mens du sitter på bussen, og korrigere feil og endre dokumentet underveis.
Hvilken mobil har du?

For å få et fullverdig lommekontor, trenger du en smarttelefon med operativsystemet S60, UIQ eller Windows Mobile.

S60

Har du en Nokia-telefon med slik meny har den S60-grensesnitt. Foto: Einar Eriksen, Amobil.no

S60-telefoner fra Nokia er alle telefoner med modellnavn som begynner med N, E og noen få telefoner med kun siffer i modellnavnet, som 5700, 6680, 3250 og 6630.

Følgende Samsung-telefoner har S60: I450 og I550.

Én LG-telefon på det norske markedet har S60; KS10.

Dersom du har en telefon med dette operativsystemet, kan du allerede åpne og lese dokumenter som er laget med Microsoft Word, Excel eller Powerpoint. Du kan vanligvis ikke redigere dokumentene, uten å skaffe deg et eget program til dette. Unntaket er Nokias E-serie, som har alt du trenger ferdiginstallert.

Gjør S60-mobilen din til et lommekontor »

UIQ

Sony Ericssons smarttelefoner har menyer som ser slik ut. Foto: Einar Eriksen, Amobil.no

Alle smarttelefoner fra Sony Ericsson har UIQ, foruten Xperia X1. Det vil si alle telefoner med modellnavn som begynner på P og M, i tillegg til W950i og W960i. I tillegg har Motorola Z8 UIQ.

Dersom du har en Sony Ericsson-mobil i P- eller M-serien, kan telefonen din både åpne og redigere Office-dokumenter, og du trenger ikke gjøre noen grep. Telefonene i W-serien med UIQ kan imidlertid kun åpne denne typen filer, og du får ingen mulighet til å redigere de uten å skaffe et program for dette.

Slik får du Office på W950i og W960i »

Windows Mobile

Windows-mobiler har allerede Office-støtte innebygget. Foto: Einar Eriksen, Amobil.no

Alle smarttelefoner fra HTC og I-Mate har Windows Mobile som operativsystem. Enkelte telefoner fra Samsung, som I600 og I780 har også Windows Mobile.

Alle mobiler som har Windows Mobile og trykkskjermer gir deg mulighet til å både lese og redigere Office-dokumenter. De telefonene som ikke har trykkfølsomme skjermer, gir deg imidlertid ikke muligheten til å redigere eller opprette nye dokumenter.

Slik får du Office på Windows Mobile »

---
Mobilskolen

I lomma di har du et videokamera, en helproff kalender, en adressebok, en mp3-spiller og mye annet. I mobilskolen viser vi deg hvordan du bruker de nedstøvede funksjonene i mobilen din.

Les alle Mobilskolen-kursene på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder