W580i er en treningsmobil med Walkman-logo. Blant annet byr den på skritteller. Foto: Audun M. Solheim

Test: Sony Ericsson W580i: Mobilen for treningsavhengige

W580i er en fantastisk sportstelefon som også spiller musikk på joggeturen.

Audun M. Solheim (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Musikktelefoner vokser på trær, og snart har alle en telefon med både radio og mp3-spiller. Men det er store forskjeller på musikkmobiler.

W580i er en telefon som gjør jobben og varter opp med livlig musikk mens de sure tonene uteblir helt. Ikke bare er lyden god, men musikkspilleren er også enkel å bruke og har de siste finessene.

Se video: Flere bilder og video hos Amobil.no.

Videre er alt du trenger av ekstrautstyr være på plass, og en utmerket RDS-radio skader heller ikke.

W580i gjør det bra på andre områder også. Blant annet har den en utmerket, sylskarp skjerm og god batteritid.

Menyene er standard for Sony Ericsson og enkle å bruke. Ikke fullt så standard er skrittelleren som W580i kan skilte med.

Alt dette er pakket inn i en hendig innpakning som glir lett ned i lommen.

Noen minuser må allikevel trekkes frem.

For det første er det ikke like lett å åpne og lukke telefonen som hva vi er vant med fra andre skyvetelefoner. Talltastene kan også være i minste laget dersom synet er svakt eller tomlene store.

Videre er dette ingen utpreget profftelefon. Her mangler de typiske kontorprogrammene, og kalenderen er heller ikke av de mest avanserte.

W580i er forholdsvis liten. Foto: Sony Ericsson

Kameraet eller heller ikke det mest påkostede, og produserer bilder på det jevne sammenlignet med andre 2-megapikseltelefoner.

Musikktelefoner finnes det som nevnt mange av. Sony Ericsson W880i er ett eksempel. Den koster mer, men er enda tynnere. Er prisen det viktigste, er Nokia 5300 også et bra alternativ. Den er enklere enn W580i, men koster også mindre.

Totalt sett er det allikevel ingen tvil om at W580i både er en god telefon og en god musikkspiller uansett hva du sammenligner med. Den får derfor en anbefaling fra oss i Amobil.

Les hele testen hos Amobil.no >

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder