iPod er svinedyr - her er billige mp3-spillere

(VG Nett) Apples iPod er dobbelt så dyr som mange av konkurrentene. Her ser du hvilke mp3-spillere du bør gå for hvis du ønsker en billigere spiller.

  • Jørgen Lyngvær
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Sandisk MPIO Solid. Foto: Sandisk

iPods markedsandel på nesten 75 prosent skyldes i alle fall ikke den lave prisen. iPod ligger nemlig langt høyere i pris enn mange av konkurrentene. Dette til tross for at batterikapasiteten ikke er spesielt god og at iPod mangler radio.

Her er noen av merkene du bør vurdere hvis du er på jakt etter mp3-spiller.

Sandisk Sansa C140 er en enkel og grei mp3-spiller som finnes i 1 og 2 gigabyte størrelser. Den bruker vanlige AAA-batterier og har fargeskjerm med 65.000 farger. Skjermen kan vise albumbilder eller fotografier.
I forhold til iPod ligger Sansa C140 og C150 på omtrent halve prisen. Sandisk Sansa kan bestilles på norske nettbutikker til ca. 500 kroner. Til sammenligning må man ut med 1290 kroner for iPod Nano hos Apple.

I løpet av høsten kommer Sandisk også med to nye spillere i samme sjanger, rimelige og enkle, og disse skal ha støtte for minnekort slik at du kan utvide minnet med inntil 2 gigabyte.

MPIO Solid. Foto: MPIO

MPIO Solid er en større spiller med 8 gigabyte harddisk. Spilleren har 1'8 tommers fargeskjerm og kan, i tillegg til å vise bilder, spille av video i mpeg-4 format.
Solid har også FM-radio og kan ta opp fra radioen i mp3-format. Den kan også brukes som en diktafon.

Denne spilleren har stort sett det meste av funksjoner og har dobbelt så mye lagringskapasitet som den største av iPod Nano-ene. Likevel er prisen langt lavere enn iPod Nano, på tross av at den altså har mange flere funksjoner.
MPIO Solid kan kjøpes på nettet til ca. 1500 kroner.

Creative Zen V Plus. Foto: Creative.

Creative Zen V Plus er iPod Nanos argeste konkurrent. Med langt flere funksjoner og en lavere pris er dette den spilleren som virkelig tar opp kampen med Apple.

Creative har laget mp3-spillere i en årrekke og har derfor godt utviklet brukervennlighet. På minimal størrelse klarer Zen V Plus å levere mp3-spiller, radio, videoavspilling, foto-visning og den kan brukes som ekstern harddisk.
2 gigabyteversjonen kan bestilles på nett for ca. 1300 kroner.

Inovix IMP-5500 IPocket. Foto: Inovix.

Inovix IMP-5500 IPocket ser nesten ut som en iPod Nano, men har flere funksjoner enn Apples mp3-spiller. IPocket har blant annet innebygd radio med opptaksmulighet, videoavspilling, stemmeopptager og bildefremvisning.

Spilleren har fått noe kritikk for manglende brukervennlighet, men i forhold til pris ligger den langt under Nano, Ipockets 2 gigabyte spiller koster ca. 1000 kroner på nettet, mot 2 gigabyte Nano som koster ca. 1700 kroner hos Apple.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder