Aino har god byggekvalitet og en stor skjerm. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Test av Sony Ericsson Aino

Aino er telefonen som skal vinne hjertene til mediaelskerne, og stiller med en rekke funksjoner i underholdningskategorien. Men spørsmålet er om man får nok for pengene.

 • Silje Gomnæs (amobil.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Aino er en ny underholdningsmobil fra Sony Ericsson. Telefonen kommer med en tre tommer stor skjerm med oppløsning i bredformat, som er både skarp og fin å se på.

Den store skjermen gjør telefonen nokså lang i åpen tilstand. Men hvis størrelsen ikke har noe å si for deg, er Aino både god å holde i og å skrive SMS med.

Se flere bilder av Aino

Enkle menyer
Menyene til Aino er enkle og oversiktlige, og krever ingen tidligere kjennskap til Sony Ericssons mobiltelefoner. Du finner lett fram, og den store skjermen gir deg i tillegg god oversikt.

Er du glad i å bruke Facebook, kan du få kontinuerlig oppdateringer på hva som skjer rett fra telefonens hvilemodus.

Vi synes imidlertid at Sony Ericsson kunne benyttet den store skjermen til Aino bedre. For eksempel er kalenderen den samme som på enklere telefoner, selv om det fint er plass til en mer avansert kalender.

Når telefonen er lukket, fungerer skjermen som berøringsskjerm. Da har telefonen også helt egne mediemenyer som du kan kontrollere med tommelen. Disse er svært lette å bruke.

Begrensede berøringsmuligheter

Du bør merke deg at det kun er når telefonen er lukket at den har berøringsskjerm. Og denne funksjonen er i tillegg nokså begrenset. Med ett unntak er det nemlig kun denne egne mediemenyen du har tilgang til. Unntaket er å besvare samtaler og legge på.

Du får beskjed på skjermen om ny SMS, men du kan ikke lese den. Du har rett og slett ikke tilgang til noen av telefonens vanlige funksjoner. Vi skjønner rett og slett ikke helt hvorfor funksjonene må være så begrensede når det kommer til berøringsskjermen.

God lyd!

Ellers er Aino en god underholdningsmobil. Vi er særlig imponert over høyttaleren samt lyden i musikkspilleren ved bruk av hodesett. Er du glad i å se film, burde Aino være et godt alternativ. Via Sony Ericssons mediatjeneste Play Now har du nemlig gratis tilgang til 60 filmer det første året.

Vi er imidlertid ikke så fornøyde med telefonens kamera. Til å koste såpass mye som den gjør, leverer Aino altfor blasse bilder. I tillegg er kameraet blant de tregeste vi har opplevd på lenge. Fra du knipser ett bilde og til du kan ta neste, går det åtte sekunder.

Slik tar du bedre bilder med mobilen din »

Sony Ericsson Aino har en egen ladekrybbe. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Egen ladekrybbe

Du får med et trådløst håndfrisett med utgang for vanlig lydplugg, slik at du kan koble til ditt eget hodesett. En ladekrybbe følger også med. Denne fungerer både som stativ når du vil bruke telefonen til filmtitting, og som ladestasjon og tilkoblingsstasjon for PC.

Internminnet til Aino er litt lite. Men dette er ikke verdens undergang, siden du får et minnekort på 8 GB i pakken.

Aino skal ha skryt for batterilevetiden. Du behøver ikke lade telefonen mer enn et par-tre ganger i uken.

Oppsummering

Alt i alt synes vi Aino er en god telefon for deg som er mediafrik. Den har en stor og skarp skjerm, god lyd, og kommer med tilbehøret du trenger for å nyte både musikk og film. I tillegg har du tilgang på et høyt antall filmer via Sony Ericssons egen mediatjeneste.

Telefonen fungerer også godt når det kommer til basisfunksjonene. Den er god å skrive SMS med, og har batterikapasitet til timesvis med skravling.

Vi er dessverre litt skuffet over Ainos berøringsskjerm. At du kan bruke den til svært begrensede formål ser vi rett og slett ikke poenget med. Menyene kunne også vært bedre tilpasset den store skjermen.

Alternativene

Er det mediafunksjonene du er ute etter og kan droppe berøringsskjerm, er Sony Ericssons W995 et godt alternativ. Denne telefonen lykkes på de fleste områder, og er i tillegg billigere enn Aino.

Er du villig til å få opp en tusenlapp i pris, kan HTC Hero være verdt en titt. Her har du fullstendig berøringsskjerm, samt muligheter til å laste ned haugevis av medieprogrammer om du vil. Telefonen har også utgang for vanlig lydplugg. Hero har imidlertid ikke FM-radio.

Nokia har også et godt alternativ til Aino, nemlig N97 Mini. Denne telefonen har en stor trykkskjerm, er god på musikk, og er i tillegg en smarttelefon. Det betyr at du kan laste ned en rekke avanserte tilleggsprogrammer.

Du kan lese hele testen av Aino på Amobil.no

Les også

 1. Test av Nokia N97 Mini

  Den nye versjonen er noe mindre enn forgjengeren, og er samtidig en enda bedre telefon på noen områder.
 2. Test av Sony Ericcson J105 Naite

  Naite er en enkel men god mobiltelefon som i tillegg gir deg full kontroll på Facebook.
 3. Denne klokken er en mobiltelefon

  Ja, du hørte rett. Mobiltelefon. Du kan ringe og sende tekstmeldinger med den, og mye mer.
 4. Mye nytt i Xperia X10

  Den har en gigantisk skjerm, den gjenkjenner hvem du tar bilde av automatisk og den er tett koblet opp mot Facebook og…
 5. Spotify på Nokia og Sony Ericsson-mobiler

  (VG Nett) Spotify kan nå spilles på flere hundre millioner mobiler verden over.
 6. Nesten fullkommen GPS-mobil: Test av Nokia 6710 Navigator

  Denne mobilen kan du enkelt montere i frontruta på bilen og bruke som GPS mens du kjører.
 7. Test av Sony Ericsson T715

  Den er liten og lett, men har den det som trengs? Vi har sett nærmere på skyvemobilen T715, som har en beskjeden…
 8. Test av Nokia 6720 Classic

  Den nye klassikeren fra Nokia er et trygt valg, men SMS-ordboken er tungvint og telefonen er litt traust og kjedelig.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Test av Sony Ericsson Elm

 2. Test av Sony Ericcson J105 Naite

 3. Mobil med HD-videoopptak og fulltastatur: Test av Sony Ericsson Vivaz Pro

 4. Overraskende billig smarttelefon: Test av Nokia C5

 5. Dårlig plastikkmobil med høy prislapp: Test av Sony Ericsson Jalou

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder