FLØRT: Forholdet mellom Margaery Tyrell (spilt av Natalie Dormer) og Joffrey Baratheon (spilt av Jack Gleeson) vekker interesse, ikke bare blant betalende kunder av tv-serien Game of Thrones. Foto: HBO

Game of Thrones ga pirat-rekord

Den populære HBO-serien har slått kraftig an på nettet. Nå fryder HBO seg over piratkopieringen.

Andréa Vold (Computerworld)
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Forside | ComputerworldFølg Computerworld på Facebook!Computerworld CW.no (@ComputerworldNO) | Twitter

Tv-serien Game of Thrones kan takke piratkopiering for litt av sin økonomiske suksess, melder Comon.dk.

LES OGSÅ: Slik blir du kastet ut av Facebook!

Serien var nemlig den meste piratkopierte tv-serien på nettet i fjor, og regissøren selv har sagt at serier som denne kan få mye ut av den publisiteten og "hypen" fildeling skaper.

I helgen var det premiere på tredje sesong av serien, og den første episoden har allerede brutt flere rekorder - både offline og online.

Ny rekord

Mer enn 6,7 millioner tv-seere så den første episoden. Dette er ny rekord for HBO.

LES OGSÅ: Politi på piratjakt tok 9-åringens Ole Brumm-PC

Det ble også satt en ny rekord for antall nedlastninger av serien. Torrentfreak skriver at den første delen har rundet én million nedlastinger på BitTorrent i løpet av det første døgnet, og at det på et tidspunkt var om lag 163.000 brukere som delte denne torrenten samtidig. Den gamle rekorden var det tv-serien Heroes som hadde.

USA, Storbritannia og Australia har flest nedlastinger av Game of Thrones. Norge og Sverige ligger henholdsvis som nummer åtte og ni.

- Piratkopiering er et kompliment

HBO ser ikke på piratkopieringen som et problem, snarere som et kompliment. Det sier programdirektør Michael Lombardo i et intervju med Entertainment Weekly.

LES OGSÅ: Den neste store piratkrigen

- Jeg burde nok ikke si dette, men det er et slags kompliment. Etterspørselen er tilstede. Det har absolutt ikke hatt noen negativ effekt på DVD-salget. Dette er en del av det å ha en svært populært tv-program på et abonnementsbasert tv-nettverk, sier han.

Hans største bekymring er kvaliteten på ulovlige kopier, som kan være dårlig. Han sier dette gjør vondt for HBO, som legger mye vekt på tv-seriens flotte kulisser og effekter.

Lombardo legger til at HBO fortsatt vil slå hardt ned på piratkopiering hvis de oppdager at noen selger ulovlige kopier av serien, men private brukere trenger ikke bekymre seg:

- Nei, vi har ikke sendt ut Game of Thrones-politiet, sier han.

LES OGSÅ: Her er app-ene Google har bannlyst

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder