(Foto: Getty Images)

- Apple lanserer iOS 7 i kveld

Nå blir iPhone-menyene mer moderne, hevder kilder.

 • Kurt Lekanger (tek.no)

Artikkelen er over syv år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

I kveld klokken 19.00 braker det løs på Apples utviklerkonferanse i San Francisco. Som vanlig florerer det av rykter før lanseringen.

Det forventes ikke at det vil komme noen nye mobiltelefoner eller nettbrett i kveld, selv om enkelte spekulerer i om det kanskje vil komme en billigversjon av iPhone. En ny og oppdatert iPhone og nye iPad-er ventes først senere i år, kanskje på sensommeren eller til høsten.

Les ryktene om iPhone 5S og den potensielle billig-iPhonen her »

Stor oppgradering av iOS

Simplyzesty.com har laget en konseptvideo som viser iOS 7 - slik de skulle ønske den kom til å se ut. Foto:Simplezesty


Det som imidlertid er ganske sikkert at vil bli lansert, er en større oppgradering av Apples operativsystem for mobiltelefoner og nettbrett, iOS 7. Versjon 7 er den første store oppgraderingen på lenge, og den første versjonen av iOS som er tatt frem etter at Apples designguru Jony Ive har fått ansvaret for design også av brukergrensesnittet på iOS.

Wall Street Journal skriver at iOS 7 vil få et helt nytt utseende, ifølge kilder avisen har snakket med. Kildene skal være involvert i utviklingen av det nye operativsystemet. Utviklere skal få tilgang til en tidlig versjon av iOS 7 denne uken, og så vil det bli lansert til forbrukerne en gang i løpet av de neste månedene, skriver avisen.

Kalenderen i iOS 7 kommer neppe til å se ut som i konseptvideoen fra Simplyzesty.com, men mange er ganske sikre på at brukergrensesnittet vil bli mer minimalistisk enn det er i dag. (Foto: Simplyzesty)

I den nye versjonen vil dagens design med ikoner og apper designet som virkelige objekter fra hverdagen bli erstattet med en mer minimalistisk design. Da Jobs jobbet med dagens brukergrensesnitt i 2007 fokuserte man på å hjelpe brukerne med å forstå hvordan iPhone skulle brukes - noe som kanskje ikke er like viktig i dag. Ansatte i Apple skal imidlertid ifølge Wall Street Journal etter hvert ha blitt bekymret for at brukergrensesnittet nå virker gammeldags.

Nye iOS vil ha nye måter å dele bilder og videoer på, i tillegg til en rekke andre forbedringer, skal vi tro ryktene - og kildene til Wall Street Journal.

Ny strømmetjeneste for musikk

Apple inngikk nylig en avtale med Warner, og det går rykter om at Apple vil lansere en strømmetjeneste for musikk.

Musikktjenesten vil være reklamefinansiert, og ligne mer på amerikanske Pandora enn på Spotify og Wimp. Det betyr at tjenesten vil strømme musikk basert på brukerens musikkpreferanser, omtrent som en radiostasjon - men hvor du kan hoppe over låter du ikke liker. Det hele skal være tett integrert med iTunes, slik at du kan kjøpe sanger du liker.

Nedlastingstjenesten iTunes har i mange år vært en melkeku for Apple, men i det siste har stadig flere brukere gått over til strømmetjenester som Spotify, Wimp eller Pandora (i USA). For kort tid siden lanserte Apples erkerival Google også en strømmetjeneste, kalt Google All Access.

Les også: Apple lanserer Spotify-konkurrent mandag

Nye bærbare Mac-er

En konseptskisse som viser hvordan en billigmodell av iPhone kan komme til å se ut. (Foto: Nickolay Lamm)


For oss mobilinteresserte ser det ikke ut til at det kommer så veldig mye annet spennende - hvis da ikke Apple skulle overraske stort og likevel lansere nye iPhone-modeller, for eksempel i billigklassen.

Det ventes at Apple kommer til å lansere en rekke nye MacBook-modeller, blant annet MacBooker med en enda kraftigere og mer strømgjerrige prosessorer. En ny MacBook Air med Intels strømgjerrige Haswell-prosessor vil kunne gjøre det mulig å drive en høyoppløst Retina-skjerm, til tross for lite batteri, skriver Hardware.no.

Analytikere mener også det vil komme en slankere MacBook Pro Retina.

I tillegg ventes det at vi får se oppfølgeren til Mac-operativsystemet OS X Mountain Lion. Den nye versjonen går under kodenavnet Cabernet, og får versjonsnummer 10.9.

Følg med på Amobil.no fra klokken 19:00 i kveld, da Apple-lanseringen begynner »

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Amerikansk storavis: Apple angriper Spotify

 2. Dette tror vi Apple lanserer tirsdag kveld

 3. Apple-konferanse starter mandag: Tar Apple opp kampen med Spotify og Jay Z?

 4. Dette tror vi Apple lanserer i kveld

 5. Pluss content

  Apples musikk-salg faller

Fra andre aviser

 1. Her er Apples nye kraftplugger

  Bergens Tidende
 2. Her er Apples nye kraftplugger

  Fædrelandsvennen
 3. Her er Apples nye kraftplugger

  Aftenposten
 4. 5 ting vi vet om Apples nye strømmetjeneste for musikk

  Aftenposten
 5. De siste Iphone-ryktene

  Bergens Tidende
 6. Spotify har passert 100 millioner aktive brukere

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder