Foto:

Stor guide: Nyttige apper for påsken

Bypåske eller til fjells? Her er appene du trenger

Utnytter du mulighetene i mobiltelefonen eller nettbrettet ditt? I påsken kan du ha både turkart og påskenøtter i lomma.

  • Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL


I fjor ble det solgt 2,4 millioner mobiltelefoner i Norge. 90 prosent av disse var smarttelefoner, ifølge Elektronikkbransjen. Samtidig ble det solgt rundt én million nettbrett.

Ordet app er en forkortelse for applikasjon, og tilbudet har eksplodert i løpet av de siste årene.

Her er noen anbefalte apper å ta med seg inn i påsken. Noen koster penger, andre er gratis. Flere har både gratis- og betaltversjoner. Anbefal gjerne dine beste apper i kommentarfeltet under artikkelen!

Quiz

Quiz er en populær påskeaktivitet for mange, og det finnes flere apper du kan laste ned og konkurrere mot deg selv eller andre. Her går det an å slå i hjel mye tid, samtidig som en faktisk kan lære noe.

** Quizkampen. Populær app hvor du kan konkurrere mot venner eller andre. (iPhone, Android, Windows Phone)

Du kan også velge versjonen på engelsk, med flere spørsmål og deltakere å konkurrere mot.

** QuizDan. Basert på NRKs program med Dan Børge Akerø som programleder. Du kan spille quiz med andre og kjempe for din by/ditt hjemsted. (iPhone og Android.)

Påsketur

Teleleverandøren Netcom har utarbeidet en egen liste med påskeapper de anbefaler, blant annet for trygghet og andre ting når du er på påsketur langs kysten eller i fjellet.

** Hjelp 113-GPS fra Norsk Luftambulanse: Angir din GPS-posisjon, som kan være livsviktig en nødsituasjon.

** iSikte: Hva heter egentlig det fjellet der? Rett telefonen mot fjelltopper (og vann) rundt deg og appen viser deg hva det heter. Kun for iPhone, dessverre.

** RegOBS: Ny app utviklet fra Norges vassdrags- og energidirektorotat. Gir info om snøskredfare. Både for iPhone og Android.

** Skiinfo : Informerer om løypeforhold. For iPhone og Android.

** UT. Turistforeningens egen app som gir deg tips om fine turer og annet fint. For iPhone og Android.

Har du kompass? Hvis ikke kan du selvsagt installere det på smarttelefonen gjennom en app. For eksempel Smart Compass i Google Play.

Underholdning

** Flightradar 24 er fin dersom du er interessert i luftfart. Hvis du ser et fly på himmelen, kan du enkelt gå inn og sjekke hvilket fly det er, og hvor det flyr fra og til, blant annet.

Hva med å bruke påsken til å lære litt trafikkregler? I den norske appen Gjett Trafikkskiltet kan du finne ut hva du egentlig kan av skilt. Kan du faktisk så mange som du tror?

Du kan selvsagt også se TV, film, høre musikk, radio og andre ting på telefonen eller nettbrettet ditt.

Du kan for eksempel installere Netflix, (iPhone, Android, Windows Phone), HBO Nordic (iPhone, Android) eller Viaplay (iPhone, Android), i tillegg til NRK TV (iPhone, Android, Windows Phone eller kanskje TV 2 Sumo (iPhone, Android, Windows Phone)? Husk at dette krever en god del båndbredde, så det kan være en fordel å være tilknyttet trådløst nettverk, i stedet for å bruke mobildata, som kan være dyrt. Spotify (iPhone, Android, Windows Phone) og Wimp (iPhone, Android, Windows Phone) gir deg mulighet til å strømme store mengder musikk.

Mat og drikke

Hva med en tur på restaurant i påsken? Restaurantguiden fra Godt kan hjelpe deg å navigere frem til de lekreste rettene. (iPhone, Android)

Annen fritid

** 101GreatGoals. Så kan du se scoringene i kamper fra scoringene i kamper i Europa du ikke får sett fordi du er på fjellet. (iPhone, Android og Windows Phone).

Kanskje du til og med vil bruke litt av ferien på å trene? En god løpe- eller labbetur. Endomondo er en populær treningsapp, som registrerer løypen via GPS, registrerer hvor fort du beveger deg, hvor mye stigning det er og hvor mye kalorier man forbrenner. (Android, iPhone og Windows Phone).

Dersom du har påskeferie i utlandet, eller bare er veldig interessert i valutaomregning, er Currency Converter en nyttig app. Android, iPhone og Windows Phone.

NSB har også kommet med en ny underholdningsapp, som de har stor tro på.

Påskeværet

Værtjenestene Yr.no (iPhone, Android) og Pent.no (iPhone, Android) kan også være nyttige. Førstnevnte er NRKs og presenterer Meteorologisk institutts varsel.

Sistnevnte er eid av VG og sammenligner varslene fra Meteorologisk institutt og Storm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder