Test av Samsung Nexus S

Først ut med fremtidens Android.

 • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ni år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Nexus S er Googles nye referansetelefon. Denne gangen er telefonen laget av Samsung, og kan sees på som en oppfølger til den populære Samsung Galaxy S.

Skjermen i Nexus S er ikke annet enn imponerende. Den fire tommer store herligheten oppleves som lyssterk med suveren fargegjengivelse og god skarphet. Noe som også er litt morsomt er at hele fronten på telefonen er litt buet, inkludert selve skjermen. Dette er en ny designvri, men utgjør ingen forskjell i brukervennlighet.

Prosessoren er av den lynraske typen. Imidlertid ser det ut til å være litt småkluss i programvaren som gjør at telefonen lugger litt mer enn vi kunne ønske, blant annet når vi zoomer i nettleseren.

Les flere tester på Amobil.no

Android i ny versjon

Nexus S har fått Android OS som operativsystem, og denne gangen er det den splitter nye versjonen 2.3.2 som er på plass. Her ligger det en rekke visuelle forbedringer i forhold til tidligere versjoner, men det er forsatt endel punkter på ønskelisten vår. For eksempel vil vi gjerne kunne sortere ikonene i hovedmenyen i egne mapper, og en løsning som gjør det raskere å finne fram til riktige programmer.

Av teknologier er det meste på plass, og det er ekstra morsomt at Samsung har fått plass til NFC-teknologi, som kan la deg betale med mobilen din i fremtiden, og gyroskop, som er en avansert bevegelsessensor som kan revolusjonere mobilspill.

Vi savner imidlertid Bluetooth 3.0, minnekortstøtte og raskere super-3G-hastigheter som gjør deg rustet for den neste mobilnettoppgraderingen. I tillegg synes vi telefonen er litt kresen på 3G-dekning, og hopper for fort over på Edge - noe som gir lavere hastighet på Internett.

Mye nytte, mye moro

Av nyttefunksjoner i Nexus S finner vi en oversiktlig kalender, e-postleser, skikkelig kontorprogramvare og en svært god nettleser med full støtte for Adobe Flash.

Også på underholdningsbiten gjør Nexus S det bra. Skjermen gjør telefonen god på videovisning. Som musikkspiller gjør telefonen også en god jobb, og ved å ta deg en tur gjennom Android Market finner du spill og underholdning i massevis.

Kameraet hadde vi ikke spesielt store forventninger til. Vi ble imidlertid overrasket. Nexus S tar bedre bilder av Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire HD, Apple iPhone 4 og en rekke andre kameramobiler. Av dagens telefoner er det kun Nokia N8 som slår Nexus S på på kamerabiten.

Se bildene vi tok med Nexus S på Amobil.no

Alternativ

Nexus S ser ut til å ville koste rundt 4800 kroner og oppover når den dukker opp i butikkhyllene. Vil du litt ned i pris kan du spare en tusenlapp på å kjøpe Samsung Galaxy S, så vel som litt ventetid. Imidlertid får du et litt svakere kamera, og mister gyroskopet og NFC-teknologien.

HTC Desire HD kan også være et alternativ som ligger litt lavere i pris enn Nexus S lander på. Her får du en stor skjerm og mye teknologi, men igjen må du leve med et dårligere kamera og uten gyroskop eller NFC.

Les hele testen på Amobil.no

Les også

 1. Test av Nokia C7

  Symbian tar på seg finstasen.
 2. Test av HTC Desire HD

  HTC Desire HD er en av de tre beste smarttelefonene på markedet, og får konkurranse bare av iPhone 4 og Samsung Galaxy X.
 3. En litt annerledes galakse: Test av Samsung Galaxy 3

  Samsung har laget en billig og velfungerende smarttelefon. Men den har sine mangler.
 4. Helproff Android-mobil: Test av HTC Desire Z

  Endelig en komplett Android-telefon med tastatur. Men kan det bli for mye av det gode?
 5. Test av LG P500 Optimus One

  Dette er kanskje den beste, billige trykkskjermtelefonen på markedet.
 6. Test av LG Optimus 7

  Etter langs tids venting har Microsoft endelig fått Windows Phone 7 ut i butikkene.
 7. Utfordrer Galaxy S og iPhone 4: Test av Nokia N8

  Nokia har endelig laget en telefon det er skikkelig gøy å bruke, men helt lytefri er den ikke.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. NetCom tapte iPhone-tvist

 2. Nå kommer appen som hjelper snikere

 3. Test av Nokia E7

 4. Når en ny iPhone lanseres, går antall «tyverier» til værs

 5. Test av Samsung Galaxy 551

Fra andre aviser

 1. Test: Supre telefoner til under 1000-lappen

  Aftenposten
 2. Google Pixel: slik ser den ut

  Aftenposten
 3. Teknologimagasinet: Med en ny, liten dings kan du plutselig bruke en mobil som desktop-PC. Vi droppet PC-en helt i tre dager.

  Aftenposten
 4. Ti smarte ting du faktisk kan bruke Iphone-Siri til

  Aftenposten
 5. Nordmannen bak Apples «Siri» med ny oppfinnelse

  Aftenposten
 6. Enda en bank lanserer app for «vennebetaling»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder