Musikkstreamingtjenesten Wimp er snart å finne til iPhone. Foto: Kirsti Østvang

Wimp-nei fra Apple

Den norske musikkstreamingtjenesten Wimp har fått et foreløpig avslag fra App Store om distribusjon på iPhone.

  • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over ni år gammel

MacWorld | Computerworld

Betalingsløsning oppfylte ikke IT-gigantens strenge krav. Det har gått over åtte uker siden norske Aspiro sendte inn en iPhone-versjon av Wimp til godkjenning hos Apple.

TEST:Wimp viser muskler på iPhone

De fleste antok at dette ville være uproblematisk, ettersom konkurrenten Spotify fikk sin iPhone-klient gjennom nåløyet etter bare en måned.

Nå melderdigi.noat Apple i første omgang ikke har godkjent programmet for distribusjon i App Store. Problemet ligger i betalingsløsningen.

- Vi har fått et krav om å endre applikasjonen fordi vi tillater betaling via mobilregningen, noe som er gjennomført, sier informasjonssjef Kristin Breivik Eldnes i Aspiro til digi.no.

Aspiro skal allerede ha etterfulgt Apples krav, og de håper nå at Wimp blir tilgjengelig i App Store innen kort tid. Det kan bety alt fra noen dager til flere uker.

LES OGSÅ:Apple i politisk karikaturstrid

Jernhånd

Apple har fått mye kritikk på grunn av godkjenningsprosessen på App Store. Selskapet stiller strenge krav til iPhone-utviklere, i noen tilfeller synes kravene å være i overkant strenge.

Mange utviklere gir likevel uttrykk for at de er fornøyd med systemet, og at det er enkelt å lage programmer for iPhone bare man følger reglene.

Wimp er en norsk musikkstreamingtjeneste laget av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor. Tjenesten koster 99 kroner i måneden og kan brukes på både Mac, Windows og Android-telefoner.

Her til lands konkurrerer Wimp med den populære svenske tjenesten Spotify.

LES OGSÅ:Kontroversielle programmer på App Store

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder