Wep250 koster bare 200 kroner og gir mye for pengene. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Test: Samsung Wep250: Råbillig Bluetooth-håndfri

Endelig får du en god håndfri for 200 kroner.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTilbehør til mobiltelefon - tester

Samsung Wep250 er en trådløs håndfri i den lave prisklassen. Vi har testet den nye håndfrien som bare koster 200 kroner.

Se flere bilder av Wep 250

Liten og lett

Selv om håndfrien koster lite, er den liten og veier bare 11 gram. Designet er også stilren, i svart farge med svar/legg på-tast i sølvgrå farge.

Wep250 er også behagelig på øret, og vi opplevde at vi kunne ha den på i timesvis uten at det føltes ubehagelig.

Av taster har Wep250 den obligatoriske tasten for å ta telefonen og legge på, så vel som volumtaster på siden.

Med i pakken følger det med en lader og en brukerveiledning. Vi hadde satt pris på om Samsung hadde lagt med en oppbevaringspose og noen ekstra øreputer.

Grei lydkvalitet

Vi opplevde at Wep250 hadde god lydkvalitet i vår ende. Stemmen til motparten er klar og tydelig, og volumet kan stilles godt opp. Vi hadde ingen problemer med å høre motparten, heller ikke i støyende omgivelser.

Wep250 sitter svært godt på øret. (Foto: Marius S. Eltervåg / Amobil.no)

Hos motparten blir lyden imidlertid en god del dårligere enn om du snakker direkte i mobilen. Likevel hører motparten godt hva du sier, selv om lyden blir litt flat og robot-aktig. Håndfrien kunne gjerne også vært bedre på å filtrere ut støy og vind.

Batterilevetiden i Wep250 er oppgitt til 7 timer taletid eller 4 døgn hviletid. Dette er ikke helt i toppsjiktet, men taletiden kan likevel betegnes som god.

En lader får du med på kjøpet, men ikke stort annet. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Konklusjon

Om du skal ha en enkel håndfri til en billig penge, trenger du ikke lete lenger. Wep250 koster bare 200 kroner, er behagelig å ha på øret og har en god design.

Wep250 er den beste håndfrien vi har testet til en så lav pris. Alternativer som Nokia BH-101 og Samsung Wep180 har langt fra like god lydkvalitet.

Hvis du trenger en håndfri du kan snakke med i litt regnvær, anbefaler vi Plantronics Explorer 370 som tåler det aller meste og bare koster 200 kroner ekstra. Hvis du vil betale litt mer for en håndfri laget i mer eksklusive materialer, kan du se på Jabra JX20 som er laget i metall eller Jabra JX10 som kommer i rustfritt stål og gull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder