Den oppgraderte versjonen av N95 er enda bedre enn forgjengeren. (Foto: Nokia)

Den oppgraderte versjonen av N95 er enda bedre enn forgjengeren. (Foto: Nokia)

Nokia N95 8GB: Nokia N95 har blitt enda råere

Mobilen som hadde alt har fått enda mer.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Nokia N95 8GB er en oppgradert utgave av telefonen som kan alt - Nokia N95. Det er liten tvil om at mesterverket har blitt enda bedre.

N95 8GB har så å si alle funksjoner du trenger, pakket inn i en forholdsvis liten og nett skyvetelefon.

Dette er en telefon som ligger godt både i hånda og i lomma.

Se flere bilder av Nokia N95 hos Amobil.no.

Har alt

Spesifikasjonslisten er imponerende: Wi-Fi og super-3G for trådløst bredbånd, GPS for navigasjon, 8 GB innebygget minne, 5 megapikslers kamera, TV-utgang og en skikkelig mp3-spiller for å nevne noe.

N95 8GB har dessuten en imponerende stor og lyssterk skjerm som gir god oversikt.

I tillegg er N95 8GB en ekte smarttelefon, med mulighet for en rekke ekstraprogrammer, god kalender og telefonbok, e-post og andre proffunksjoner. Pakken er så godt som komplett.

Om du vil koble deg til internett via trådløst nett, gjøres dette enkelt med et par tastetrykk. Skal du ta bilder, er det bare å trykke på en knapp. Vil du spille musikk, skyver du bare skjermen ned, så finner du egne musikktaster.

Fem megapikslers kamera

Kameraet tar gode bilder i godt lys. (Foto: Marius S. Eltervåg)

Det innebygde kameraet tar veldig gode bilder i fem megapiksler, men kvaliteten blir ikke så veldig bra i dårlig lys. Dette kunne vært løst med en blits, men det mangler N95 8GB. Som plaster på såret får du imidlertid veldig gode videoopptak.

Siden sist har også GPS-mottakeren blitt bedre, og du trenger ikke å vente lenge før telefonen vet hvor i verden du er. Vi syns ikke GPS-programmet fra Nokia er verdens beste, men det duger til navigasjon og til å søke etter steder i nærheten.

Siden sist har også telefonen fått mer arbeidsminne, noe som gjør at den reagerer raskt når du blar i menyer og åpner programmer.

Tastene i N95 8GB er enkle å skrive på. (Foto: Marius S. Eltervåg)

N95 8GB har også gode taster, og den er god til å skrive SMS med. Lyden under samtaler er også god.

I det hele tatt er det lite som trekker ned, med unntak av to ting: Det går veldig sent å overføre filer fra PC-en til telefonen over USB. Akkurat det er en stor plage med tanke på at telefonen har veldig mye innebygget minne.

Litt lite batteri

Batteriet er fortsatt ikke veldig bra. Det er bedre enn på den første N95, men om du bruker funksjoner som kamera, GPS, mp3-spiller og spill aktivt, må du regne med å lade telefonen en gang om dagen.

Det er viktig å understreke at batterilevetiden hadde stått til stryk dersom N95 8GB bare var en enkel kameratelefon eller musikktelefon. Tatt i betraktning at dette er mp3-spiller, GPS og kamera i ett, er det likevel ikke så ille, og det går fint an å leve med det. Bare pass på å ha med deg laderen.

Hvis du syns spesifikasjonslisten er litt voldsom, og du ikke trenger alt telefonen byr på, finnes det en rekke gode alternativer.
Bildeentusiasten kan se nærmere på Sony Ericsson K850i.
Er du på jakt etter en musikktelefon er Sony Ericsson W580i et bra valg.
Hvis du skal ha en proff jobbmobil er Nokia E51 er veldig godt valg.

Men om du vil ha alt i ett, og har 6 000 kroner til overs på kontoen, er det nesten ingen vei utenom Nokia N95 8GB.

Du kan lese hele testen av N95 8GB hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder