SKRU AV STEDSTJENESTEN: Stedstjenesten er blant innstillingene på Iphone som både tar strøm, kapasitet og levetid. Foto:Roger Neumann,

9 smarte triks: Slik kan du få Iphonen til å leve dobbelt så lenge

Med få tiltak kan du få Iphone-telefonen din til å vare i 18 til 24 måneder lenger - og fortsatt være rask.

  • Marie Moen Kingsrød
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver nettstedet Mashable. Ifølge NBC-news varer den gjennomsnittlige mobiltelefonen i ni til tolv måneder før den enten blir ødelagt eller at kapasiteten blir betydelig redusert. Men Mashable skriver at man lett kan øke levetiden.

Iphone-reperatør og selverklært Apple-entusiast, Eirik Kvisli, sier til VG at det viktigste du kan gjøre for å øke levetiden til telefonen din er å ta godt vare på batteriet.

- Det som først ryker på en Iphone er batteriet. Det er derfor viktig å ta godt vare på det. Dersom du for eksempel bruker telefonen ute når det er for varmt eller for kaldt, går dette utover baterikapasiteten. Da blir batteriet fortere ødelagt, sier Kvisli.

Han presiserer at man ikke trenger å kjøpe seg ny telefon selv om batteriet er kaputt. Dette kan byttes ut.

Klager på dårlig strømkapasitet

Han forklarer at mange klager over at strømmen går ut for fort på mange smarttelefoner. Batterikapasiteten blir nemlig dårligere med tiden, men Kvisli mener også at man må regne med at batteriet går tomt fort dersom man bruker telefonen mye.

- Smarttelefoner generelt bruker mye strøm. Folk klager på at de må lade telefonen hele tiden. Men det er tross alt blitt en liten datamaskin som folk bruker hele tiden, og da bruker det naturligvis en del strøm. Det er ikke som før, sier Kvisli.

Han sier også at Apple vil komme med en ny oppdatering av programvaren i høst, hvor man kan se hvilke apper som bruker mest strøm.

Dette er de beste tipsene

Dette er nettstedet Mashable og Apple-ekspert Kvisli sine beste tips for at Iphone-telefonen skal kunne leve lenger, og i tillegg forbli rask:

1. Se hvor hardt telefonen din jobber, og hva som tar mest plass. Du kan bli overrasket over hvor hvor mange apper og tjenester som kjøres samtidig. Dette gjør mobilen treig. Dette sjekker du ved å gå inn på instillinger - generelt - bruk. Sørg også for at du har den nyeste versjonen av iOS 7.

Illustrasjon. Via. instillinger - generelt - bruk kan du se hvor hardt telefonen din jobber. Foto: ,

2. Avinstaller programmene du ikke bruker. Se gjennom appene dine, og vurder hvilke du faktisk bruker. Kvitt deg med de du ikke bruker. Ved å slette programmer og data, må ikke mobiltelefonens prosessor jobbe så hardt.

3. Slå av apper eller tjenester som bruker stedstjenesten. Slå enten stedstjenesten helt av, eller si nei til å la apper lokalisere hvor du er. Mange apper - blant annet Google Maps - sporer opp posisjonen din til enhver tid. Dette bruker telefonen din mye strøm og kapasitet på. Du kan slå av stedstjenester helt eller delvis på instillinger - personvern - stedstjenester.

Illustrasjon. Slå av stedstjenester. Det får telefonen din til å jobbe hardt og bruke strøm. Foto: ,

4. Så av bakgrunnsoppdatering. Er denne tjenesten slått på vil dette sluke både strømkapasitet og levetid av telefonen. Bakgrunnsoppdateringen tillater at programmer kan oppdatere innhold når du er koblet til Wi-Fi eller mobilnett, og bruke stedstjenester i bakgrunnen. Du skrur av denne tjenesten ved å gå inn på instilllinger - generelt - bakgrunnsoppdatering. Her kan du skru av hele funksjonen eller deaktivere apper du ikke trenger.

Illustrasjon. Slå av bakgrunnsoppdatering for å få telefonen din til å vare lenger. Foto: ,

5. Slå av Push-innstillingen. Dersom du har du har denne tjenesten på, vil telefonen din til enhver tid hente nye data sendt til Iphone-enheten når det er mulig. Dette betyr at telefonen hele tiden vil prøve å oppdatere for eksempel mail og Facebook-varsler. Å ha dette på vil få prosessoren til å jobbe hardt. For å skru av dette går du inn på instillinger - mail,kontakter,kalendere - hent nye data. Her må du sørge for at "manuelt" er valgt, og at du skrur av "push".

Illustrasjon. Push-instillingene bruker mye strøm. Foto: ,

6. Bruk flymodus når det er mulig. Hvis du er i områder med dårlig dekning - eller du av andre grunner uansett ikke skal bruke mobilen - men ikke vil slå den helt av, bruk flymodus. Dette vil bevare batteriets levetid.

7. Oppdater programvaren når du kan. Apple sender med jevne mellomrom ut oppdateringer for å fikse på programvaren. Så lenge enheten støtter oppgraderingen, bør du oppgradere. Dette kan gjøre telefonen raskere, og få den til å vare lenger.

8. Tilbakestill telefonen av og til. Når telefonen din er skikkelig treig kan det være en fordel å starte den helt på nytt - altså å tilbakestille telefonen til fabrikkinstillingene. Husk å flytt all data du vil ta vare på forhånd, for dersom du tilbakestiller telefonen blir dette borte. Dette gjør du ved å gå inn på instillinger - generelt - nullstill. Her kan du velge å nullstille alle instillinger.

Illustrasjon. Å tilbakestille telefonen av og til kan få den til å holde lenger. Foto: ,

9. Ikke bruk telefonen din i ekstreme temperaturer. En Iphone skal helst ikke brukes under 0 grader, og heller ikke når det er for varmt. Dette kan føre til at kapasiteten på batteriet ditt blir betydelig redusert - og blir fortere ødelagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder