Nokia 5310 kommer med røde eller blå detaljer. (Foto: Nokia)

Nokia 5310 kommer med røde eller blå detaljer. (Foto: Nokia)

Test: Nokia 5310 Xpress music: Nokias kuleste musikkmobil

Nokia 5310 er en liten, lett, og nesten komplett mp3-spiller.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

Nokia 5310 Xpress music er finnenes nyeste musikkmobil i mellomprisklassen. Den koster litt over 2000 kroner, men er påfallende liten og tynn.

Se flere bilder og video av 5310 Xpress music

At det er musikk som står i fokus legger du merke til med en gang du får den i hendene. Ikke bare har telefonen utgang for helt vanlige hodesett, den har også egne musikktaster, akkurat som en mp3-spiller.

Liten og nett

Siden 5310 er så liten som den er føles den ikke særlig mye større enn en mp3-spiller som for eksempel Ipod Nano. Du får fint plass til telefonen i lomma.

Når det kommer til musikk er telefonen for det meste svært god. Lyden er god nok for de fleste, men når ikke opp til det du kan få på en god mp3-spiller.

Musikkspilleren kan sortere musikk på en grei måte, og den viser deg plateomslaget om du laster over dette sammen med musikken din. Vi savner imidlertid mulighet til å søke på musikk i musikkbiblioteket.

Mye minne

5310 leveres med et minnekort på 2 GB, noe som holder til omtrent 500 sanger. I tillegg får du med en enkel fjernkontroll med mikrofon, som kan brukes til håndfri.

Den lille telefonen er for øvrig godt bygget, og føles solid. Det eneste vi kan klage på er at tastene er litt for små til å passe de største tomlene.

Skjermen er ikke spesielt stor, men den er veldig skarp og lyssterk. Den egner seg fint til SMS, men er for liten til for eksempel nettsurfing.

5310 Xpress music er ikke veldig mye større enn en iPod Nano.

5310 er enkel å bruke, takket være oversiktlige menyer. Telefonen har også såkalt aktiv hvilemodus, som gir deg oversikt over kalender, musikkspiller og annet uten at du trenger å åpne menyene.

God på tekstmeldinger

Telefonen egner seg bra til tekstmeldinger, og det er enkelt og oversiktlig både å lese og skrive SMS. E-post er telefonen ikke spesielt god på.

Det er god lyd under samtaler, men lyden kan ikke stilles spesielt høyt.

Telefonboken, kalenderen og de andre nyttefunksjonene fungerer også bra til vanlig fritidsbruk, men 5310 er ingen proffmobil.

I 5310 kan du plugge inn et helt vanlig hodesett. (Foto: Marius Valle / Amobil.no)

Alt i alt er 5310 god på de fleste områder, og har ingen spesielle svakheter. Den er liten og lett, god på musikk og har mange praktiske løsninger.

Det eneste vi kan sette fingeren på er at batteriet ikke varer like lenge som på Sony Ericssons konkurrerende modeller, og at kameraet ikke er spesielt bra. Telefonen har også noen barnesykdommer som gjør at den kan kræsje når du spiller musikk.

Karakteren 5310 får er en svak femmer. Mangel på søk i musikkspilleren og dårlig taletid trekker noe ned.

Om du trenger en musikktelefon med bedre batterilevetid anbefaler vi deg å se på Sony Ericsson W580i, som i tillegg har skritteller, og koster omtrent det samme som 5310. Har du noen hundrelapper ekstra kan du ta en titt på Nokia 5700, som er en smarttelefon og musikktelefon i ett.

Du kan lese hele testen av 5310 Xpress music hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder