BØRSTET STÅL: Samsung fortsetter å satse på design. I7110 er laget i børstet stål og er bare 13 milimeter tykk. Foto: Samsung

Samsung med ny «Nokia»-modell

(VG Nett) Samsung viste i dag frem en ny modell basert på Symbian S-60, operativsystemet mange kjenner fra Nokia-telefoner.

  • Jørgen Lyngvær
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Svært mange Nokia-telefoner er bygget på operativsystemet Symbian S-60. Alle telefonene i N- og E-serien pluss flere andre modeller har S-60. Nå kommer Samsung med en ny modell med samme operativsystem. Det gjør at mange Nokia-brukere vil kunne skifte telefonmerke uten å få et helt nytt operativ- og menysystem på kjøpet.

Les også: Her er dagens toppmodeller.

Flere programmer

Symbian S-60 gir brukeren mulighet til å installere en rekke programmer på telefonen og er derfor mer aktuelt for bedrifter og proffbrukere som gjerne vil bruke telefonen til mer enn bare å ringe og å sende SMS.

Turbo-3G og WiFi

Den nye modellen som ble vist frem i London i dag har det meste man kan ønske seg av ny teknologi, inkludert Wi-Fi og Turbo-3G (HSDPA). Dette vil gi deg den beste internetthastigheten til surfing og e-post.

Les også: Nå kommer Samsungs nye teknobombe.

GPS

GPS er også på plass og med et fem megapiksler kamera kan du dermed geo-tagge alle bilder du tar slik at du senere kan se på kartet hvor bildene er tatt. Kameraet har også ansiktsgjenkjenning og en funksjon som gjør at kameraet tar bilder når objektet smiler.

Skjermen er av typen OLED og er 2,6 tommer stor. Dette er som regel meget lyssterke skjermer.

GPS-en kan brukes både i bil og til fots og telefonen har også FM-sender slik at stemmestyring fra GPS-en kan sendes ut over bilens stereoanlegg. FM-senderen kan selvsagt også brukes for å sende musikk fra mobilens mp3-spiller til bilstereoen.

Les også: Ny Armani-telefon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder