Nokia 7500 Prism i sine rette omgivelser. (Foto: Audun M. Solheim / Amobil.no)

Test: Nokia 7500 Prism: Motetelefonen du har råd til

Om du ikke lar deg skremme av det spesielle utseendet, er 7500 Prism et skikkelig godt kjøp.

  • Audun M. Solheim (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mobiltester

Nokia 7500 Prism skiller seg fra mengden av telefoner på markedet. Det lyser nemlig utradisjonellt design av hele telefonen.

Se flere bilder av 7500 Prism hos Amobil.no.

Prisen står i stil med den slanke designen, 7500 Prism er faktisk ikke spesielt kostbar.

Selv om tastene er trekantede, er telefonen god å betjene. Nyeste versjon av Nokias menyer gjør også sitt til at betjeningen er enkel.

Skjermen er lettlest, og selv om størrelse og skarphet ikke er helt i toppklasse, er den allikevel blant de bedre vi har sett i denne klassen.

Når lydkvaliteten i tillegg er god, må 7500 Prism sies å levere varene som telefon.

Noe er middels

Batteriet er på sin side middels, det gikk to til tre døgn mellom hver opplading ved normal bruk.

Det innebygde kameraet med 2 megapiksler oppløsning er helt på det jevne. Det samme kan sies om både mp3-spiller og radio. Dette er altså ikke verken noen rendyrket kameratelefon eller musikktelefon.

Noen typisk modell for forretningsbrukeren er dette heller ikke, selv om skikkelig kalender og en enkel e-postleser er på plass så mangler de høyeste datahastighetene og de mest avanserte kontorfunksjonene.

Nokia 7500 er godt utstyrt med ekstrafunksjoner. Det finnes godt med både nyttige småprogrammer, samt flere underholdende spill.

Spørsmålet er så om 7500 Prism er telefonen for deg? Dersom du er ute etter en telefon til vanlig bruk slik som samtaler og meldinger, samtidig som du ikke vil forsake alt av finesser, er 7500 absolutt et alternativ. Selve designen blir til syvende og sist et spørsmål om smak og behag. Hvis du liker utseendet, så vil vi anbefale Nokia 7500 Prism. Det er en gjennomgående god telefon til en rimelig penge, og på kjøpet får du en spenstig design som skiller seg fra mengden.

Konkurrenter finnes det også å velge blant. For eksempel kan Nokias 6300 være et alternativ. Den har stort sett de samme funksjonene som 7500 Prism, men er tynnere og har hakket bedre taletid. Hvis du skal bruke telefonen mye til å spille musikk, kan det være verdt å legge i et par hundrelapper og gå for en musikktelefon som Sony Ericsson W580i.

Les den fulle testen av 7500 Prism hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder