INTERNETTOPPENE: Både nasjonale og internasjonale nyhetshendelser og personlige utfordringer rager høyt på listen over de mest populære nettsøkene i 2015. Foto: VG/AFP ,

Dette googlet vi mest i 2015

En ulovlig tjeneste topper listen

Hva betyr «je suis Charlie», hva skjer hvis Hellas går konkurs og hvordan får jeg kjæreste? Dette er bare noen av spørsmålene nordmenn ha søkt svar på i 2015.

  • Marthe Berg
Publisert:

I dag var den her - den årlige oversikten fra Google som viser hva nordmenn var mest interessert i og søkte mest på i året som gikk.

Internettsøkene våre er en god pekepinn på hva som har rørt seg i samfunnet både nasjonalt og internasjonalt det siste året, i tillegg til at vi får et innblikk i hva folk bekymrer seg over og søker svar på av mer personlige saker.

Se hele oversikten over 2015s mest populære nettsøk her.

Øverst på topplisten over søkene som økte mest i 2015 finner vi «Pocorn Time» - en strømmetjeneste som gjorde det mulig å strømme torrent-filer gratis, og som raskt ble stemplet som filmbransjens verste mareritt. Det gikk imidlertid ikke lang tid før Kulturdepartementet var på banen og stemplet tjenesten som ulovlig.

Videre på listen over populære internettsøk følger «solformørkelse», videospillet «Agario» og den mye diskuterte filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey».

Se video: Her er solformørkelsen fullstendig

Hva betyr... og hva skjer...?

POPULÆR: Appen Snapchat har tatt verden med storm, noe som bekreftes av søkehistorikken til Google. Foto: Eric Thayer , Reuters

Vi kan uten tvil slå fast at appen Snapchat har etablert seg som en favoritt blant mange det siste året, med 100 millioner unike brukere hver dag. «Hva betyr stjerne på Snapchat?» gjenspeiler den store interessen, og er det vi søkte mest på innen kategorien «Hva betyr...?» i året som gikk.

Andre populære søk var «Hva betyr jordskott?», «Hva betyr navnet ditt?» og «Hva betyr je suis Charlie?».

Les også: Dette betyr de nye smilefjesene i Snapchat

Hva skjer egentlig i Syria, og hva skjer hvis Hellas går konkurs? Dette er samfunnsaktuelle spørsmål vi ønsket svar på i 2015. Vi ba også det store internettet om hjelp til å finne ut hva som skjer etter døden, hva som skjer hvis vi onanerer for mye og hva som skjer med maten i endetarmen.

Så du de utrolige bildene? Har du sett på maken, hva disse har i baken!?

Hvem, hva, hvor?

Hvem bryr seg, hvem tror du at du er og hvor lite skal du finne seg i? Det har mange åpenbart lurt på det siste året, skal vi tro Googles statistikk.

Det norske folket er også undrende til hva tungtvann er, hvor TV-serien «Frikjent» er spilt inn, hvem de skal stemme på ved valget, hva man skriver på et bryllupskort og hvor mange kalorier de egentlig trenger.

Les også: Tengs-fetterens familie ønsker ikke å se «Frikjent»

Mange har også lurt på, og lurer kanskje fortsatt på, hvem som drepte Tina Jørgensen, som forsvant sporløst en septembernatt i 2000, og hva IS er.

Se grafikken: Kampen om tungtvannet - slik skjedde det

FLYKTNINGKRISEN: Asylstrømmen til Europa er noe av det som har engasjert folk det siste året, og mange har spurt Googløe om hvordan de kan hjelpe. Her fra den greske øya Lesvos, hvor syriske båtflyktninger berger seg i land etter en livsfarlig overfart. Foto: Espen Rasmussen , VG

Hvordan og hvorfor?

Hvordan kan jeg hjelpe flyktningene, hvordan får jeg fransk flagg på profilbildet mitt på Facebook, hvorfor flykter folk fra Syria og hvorfor streiker Norwegian? Dette er noen av nyhetshendelsene som har fått Kari og Ola Nordmann til å klø seg i hodet.

Les også: Dette må du vite om flyktningkrisen

Men som alltid engasjerer også de nære og personlige tingene bredt. Har du lurt på hvordan du skal få deg kjæreste? Da er du langt fra alene. Mange lurer også på hvordan de skal slutte å snuse og hvordan man øker masker på strikkepinnene.

Husker du denne? Hackere lekker info om brukere av utroskapsside

Hvorfor er kvinner utro, hvorfor i alle dager er Australia med i Eurovision Song Contest og hvorfor hikker vi? Det kan bli interessant å se om nordmenn flest nå har funnet svaret på dette eller om dette er ting som vil dukke opp på topplisten over populære søk også neste år.

Så du denne videoen? Lisa har hikket i åtte år

Populære personer og trender

Fotballtalentet Martin Ødegaard, tidligere NBA-stjerne og Kardashian-eks Lamar Odom, byråd og Miljøpartiet De Grønne-politiker Lan Marie Nguyen Berg er blant personene vi søkte mest på i 2015.

MAGNUSGENSEREN: Magnus Carlsen fikk sin helt egne fantrøye, i form av en genser designet av Ingrid Øgreid (15), i samarbeid med Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Politiker Rasmus Hansson og MMA-utøver Ronda Rousey har også fått en solid dose oppmerksomhet det siste året.

MDG-Lan om taxi-turen: Har ikke dårlig samvittighet

Rousey knocket ut i Australia: – Tidenes overraskelse i UFC!

Miljø-Rasmus: Mente det hadde vært flaut å kjøre SUV - så kjøpte han en

I tillegg til at vi trolig bakte mye foccaciabrød og pepperkaker i 2015, var vi også opptatte av håndarbeid, og både Magnusgenseren og kjendisstylist Line Langmos strikkegenser ble store hiter.

Se video: Her overrasker Magnus Carlsen genser-designer Ingrid (15)

Ny oppskrift: Line Langmos høstgenser (med video!)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder