Foto: Pål Unanue-Zahl

Fikk mobilregning på 48 000 etter ferietur

(VG Nett) Er du hekta på reality-TV, og må ha med deg alt selv om du er på ferie bør du alliere deg med en venn med video. Det er ikke særlig lurt å laste ned episodene på mobiltelefonen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det fikk en 46-årig britisk kvinne erfare etter en ferietur i Frankrike. Feriebudsjettet for flere år fremover ble antakelig redusert da hun kom hjem til en mobilregning pålydende 4900 pund, litt over 48 000 norske kroner. Hun ville gjerne ha med seg de tre siste episodene av realityshowet The Apprentice, og så disse så hun via BBCs hjemmesider på sin kombinerte mobiltelefon og miniPC.

Hun ble lovet en fastpris på bruk av 3G-nettet, men denne avtalen gjaldt ikke i utlandet. Derfor ble hun avkrevd nesten 40 kroner for hver megabyte hun lastet ned fra nettet, noe som resulterte i en enorm telefonregning. Kvinnen bodde på et hotell som hadde adgang til trådløst internett for under 100 kroner, men hun trodde hun kunne spare penger ved å bruke 3G-kortet på sin kombinerte MiniPC og telefon.

EU-kommisjonen har ifølge danske avisen epn.dk varslet at de vil gjøre noe med de enorme prisene kundene opplever ved bruk av mobiltelefoner på tvers av landegrensene i Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder