SAMME UTENPÅ: Men annerledes inne. Den nye versjonen av iPhone, kalt iPhone 3GS, har ny innmat. Her ved iPhone-sjef Scott Forestall. Foto: AP

Ny og raskere iPhone

(VG Nett) Apple har lansert en ny og raskere versjon av iPhone.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over 11 år gammel

Under den årlige samlingen for Apple-programmerere kunne Apple-sjef Phil Schiller trekke duken av en ny og raskere iPhone. Kalt iPhone 3GS, skal den være enda raskere enn den som er på markedet i dag. S-en står for Speed og den nye mobilen blir raskere til å laste programmene.

Iphone 3GS får HSDPA-tilknytning, noe som gjør den raskere på turbo 3G-nett. Med et nytt kamera kommer det også en liten oppgradering i megapiksler, iPhone-kameraet teller nå tre megapiksler og har autofokus. Den nye versjoen får også mulighet til å ta opp, redigere og dele video på telefonen.

Les også:- Nettet viktigere enn valgplakater

Utenpå kommer iPhone til å se lik ut, alle endringene kommer under panseret. Kompass for automatisk orientering av kartet på GPS-en og mulighet for tilknytning til masse ekstrautstyr gjør iPhone mer egnet for bilen. Nå kan den også kobles til bilstereoen via USB eller BLuetooth.

Dessuten vil Apple sørge for at modellen med minst minne får et nytt prispunkt. For amerikanerne kommer den til å koste 99 dollar.

For rotehoder

Er du en av de som alltid roter bort mobilen og lurer på hvor den har blitt av? Eller om uvedkommende snoker i innholdet og ringer for dine penger? Eiere av Apples iPhone får nå muligheten til å fikse alt fra en Windows eller Apple-PC i nærheten.

Fra PC-en kan mobilen lokaliseres, vises på et kart, låses, melde fra til finnere om at den er savnet og slettes dersom finneren ikke leverer den tilbake. Lokaliseringen skjer via GPS-en i mobilen og alarmtonen som melder at mobilen er savnet lyder uansett om lyden er slått av eller ikke.

Leserne diskuterer:Blir den nye iPhone billigere?

Sammen med over hundre andre endringer, kommer den nye versjonen av Apples mobiloperativsystem til alle Apples iPhoner, men ikke alle eiere får nyte godt av alle endringene. Eiere av den to år gamle originale iPhone får for eksempel ikke MMS på mobilen.

Oppdateringen er gratis for iPhone-eiere eller rundt hundrelappen for de som har kjøpt iPod touch.

Ny Mac

Under presentasjonen ble det også vist frem nye utgaver av Apples bærbare maskiner i Mac-serien. En 13-tommers modell har blitt oppgradert til å bli med i Pro-serien og fått finesser som SD-kortleser og bedre skjerm.

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Når kommer nye iPhone til Norge?

  2. Og nye iPhone kommer ...

  3. Test av iPhone SE: Ser ut som en telefon fra 2013

  4. I dag kommer MMS på iPhone

  5. Bedre og billigere enn iPhone 5: Test av iPhone 5C

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder