Jabra Halo er ikke hodesettet for deg som vil høre på musikk mens du trener, men fungerer greit om du holder deg i ro. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Test Jabra Halo: Stilrent hodesett uten ledning

Jabra Halo har helt grei lydkvalitet, men passer best for de som sitter i ro.

 • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Jabra Halo er et trådløst hodesett som baserer seg på Bluetooth med A2DP-profilen. Det betyr at du får stereolyd på øret mens mobilen ligger i lomma, uten å at det henger ledning i alle retninger.

Sitter for løst

Halo er et åpent hodesett som du trer over hodet. Du kan enkelt justere hodesettet etter om ørene dine er langt oppe eller nede på hodet.

Med spenn i bøylen som går over hodet, presses øreputene mot ørene dine for å holde hodesettet på plass. I Halo presser det ikke for mye mot ørene, samtidig som vinkelen på øreputene er riktig. Derfor er det behagelig å ha på ørene også i lengden.

Ulempen med dette, er at hodesettet sitter altfor løst i mange tilfeller, og du skal ha ganske stort hode før spennet i bøylen blir kraftig nok til at hodesettet sitter godt på ørene. Da vi prøvde å sykle med hodesettet måtte vi ofte rette på hodesettet fordi øreputene skled for langt unna øregangen.

For varmt på sommeren

I tillegg holder øreputene på temperaturen. Sykler du i oppoverbakker og blir litt svett, begynner det å bli skikkelig ubehagelig å ha Halo på ørene og det kjennes litt ut som du har ørevarmere på deg. Når det går mot vinter og minusgrader er selvsagt ikke dette et like stort problem.

Det kan først som sist nevnes at den åpne designen i Halo gjør at trafikkstøy og andre ulyder rundt deg ødelegger all musikkopplevelse i rolig musikk og musikk med stille og rolige partier. Dette er enkelt og greit fordi hodesettet isolerer dårlig.

I salgspakken finner du alt du trenger. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Designen er ellers ganske stilren. Halo gjør mer ut av seg enn vanlige øreplugger, men designen er minimalistisk og grei. Hovedmaterialet er plastikk, men hodesettet føles solid. På innsiden er det et stoffmateriale.

Halo har én synlig tast som brukes for å slå hodesettet av og på, ta telefon og legge på eller å koble hodesettet til telefonen.

Hodesettet har også AVRCP, som betyr at du kan styre musikken over Bluetooth. Skal du stille volumet stryker du fingeren opp og ned på høyre øreklokke. For å bytte til neste eller forrige sang dobbeltrykker du på "+"- eller "-"-symbolet på samme øreklokke. Dette fungerer greit, men av og til opplevde vi det som litt vanskelig å vite hvor vi på øreklokken vi skulle dobbeltrykke for å bytte låt. Dette er kanskje mer stilfullt, men vi synes fortsatt gode, gammeldagse taster som man kjenner med fingeren fungerer best.

Du kan "knekke" sammen hodesettet for enklere transport. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

God lydkvalitet i noen musikksjangre

I stille og rolig musikk er lydkvaliteten god. Alle instrumentene flyter godt med naturtro klang, og bassen kommer tydelig frem. Hører du på litt tyngre musikk er imidlertid ikke opplevelsen like god.

Vi merket spesielt at symbalene mistet klangen og høres altfor elektronisk og merkelig ut, samtidig som musikken mister åpenheten sin og blir en stor støyete grøt i stedet for god musikk. Den dype klangen er ikke lenger til stede, og det er de høyere frekvensene som kommer best frem. Det er når det skjer mest i forskjellige frekvensområder at Halo sliter.

Da vi prøvde å koble hodesettet til telefoner og PC-er med minijack-pluggen ble ikke lydprestasjonene noe bedre. Her er det rett og slett høyttalerne i øreklokkene som ikke er gode nok.

Volumnivået er greit i begge tilfeller, og vi opplevde volumnivået som høyt nok både med A2DP- og minijack-tilkobling. Med ledningstilkobling kan du skru volumet enda høyere enn om du bruker hodesettet trådløst. Selv når du skrur volumet skikkelig høyt, begynner ikke lyden å vrenge seg eller skurre, og i stille musikk blir det ikke plagsomt mye støy.

Egne indikatorer viser status for Bluetooth-tilkobling og batteri. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Enkelt oppsett

Som vanlig er oppsettet med et Bluetooth-hodesett enkelt. På Halo holder du inne tasten på høyre øreklokke til Bluetooth-lyset på innsiden av hodesettet lyser kontinuerlig. Deretter søker du etter hodesettet med mobilen, og taster "0000" om du får spørsmål om passord.

Halo kan være paret med to Bluetooth-enheter samtidig, for eksempel en bærbar PC og en mobiltelefon.

Kan brukes som håndfri

Bruker du Halo sammen med mobilen din, dempes musikken når telefonen ringer. Trykker du på tasten på siden tar du telefonen og kan føre en samtale uten problemer.

Motparten merker at lydkvaliteten er litt flatere enn om du snakker rett i mobilen, men det er ingen problemer å føre en samtale. Spesielt i støyende omgivelser hadde Halo litt problemer.

Hodesettet fungerer greit, men et par øreplugger med ledning til halve prisen gir bedre lydkvalitet. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Konklusjon

Designen fungerer greit, og brukervennligheten er midt på treet. Det er imidlertid litt plagsomt at Halo fungerer best om du ikke beveger deg for mye.

Om du sitter i ro mens du hører på musikk eller spaserer, fungerer Halo greit. Men heller ikke da er lydkvaliteten på topp.

Når hodesettet koster så mye som rundt 800 kroner, synes vi gjerne Jabra kunne brukt litt mer penger på å forbedre lydmaskinvaren for å få bedre lydkvalitet. Vi synes for eksempel BTH002 leverer bedre lyd til omtrent samme pris.

Og om du ikke trenger et trådløst hodesett, får du en drøss med gode øreplugger til lavere pris som gir mye bedre lydkvalitet.

Du kan lese flere tester av mobiltilbehør på Amobil.no

Les også

 1. Test HTC Hero: Nyskapende Google-mobil

  Nyskapende, spennende, brukervennlig, teknologirik og underholdende. HTC Hero er alt dette.
 2. Samsung M7600 Beat DJ: Et fyrverkeri av en mobiltelefon

  Beat DJ er en trykkskjermmobil som virkelig kan underholde med god lydkvalitet og skarp skjerm.
 3. Disse mobilene kommer i august

  Denne måneden finner du hele 16 nye mobiltelefoner i butikkhyllene.
 4. Test: Samsung Jét: iPhones nye fiende

  Samsungs lynraske trykkskjermmobil gir Apple en stor utfordring.
 5. Test: Samsung I8910 Omnia: Tidenes råeste mobil

  Denne mobilen er rett og slett fullkommen, og har en fantastisk god skjerm.

Mer om

 1. Mobiltelefoni
 2. Forbrukerelektronikk

Flere artikler

 1. Test: Nokias trådløse hodesett fjerner støyen

 2. Test av Jabra Arrow håndfri

 3. Test av Avantree Jogger: Disse kan du jogge med i regnvær

 4. Kanongod musikkspiller og bilhåndfri: Test av Jabra Freeway

 5. Jawbone: Mote-håndfri med suveren lyd

Fra andre aviser

 1. Smarte dingser for trådløs lyd

  Bergens Tidende
 2. Dette merket betyr bedre trådløs lyd

  Bergens Tidende
 3. Opptatt av lydkvalitet men hater kabler?

  Fædrelandsvennen
 4. Endelig noen gode bluetooth-hodetelefoner

  Bergens Tidende
 5. Test av «helt» trådløse øreplugger: Én av disse danker ut Apple-pluggene

  Bergens Tidende
 6. Dette merket betyr bedre trådløs lyd

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder