Denne mobiltelefonen fra Mobiado er laget i tre, og koster fra 12 000 kroner. Foto: Mobiado

Har du 100 000 kroner til overs?: De villeste mobilprisene

Her er mobilene du kan bruke feriepengene, skattepengene og sparepengene dine på.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Om mobiltelefon til én krone ikke er noe for deg, finnes det nok av telefoner som koster en måneds husleie og vel så det. Men hva får du egentlig for pengene om du bruker opp mot 10 000 kroner på en mobil?

Nokia 8800 Arte Sapphire: Fra 10 000 kroner

Dette er den dyreste mobiltelefonen i vanlig salg. Med en pris på 10.000 kroner er den forholdsvis eksklusiv og utelukket for mange av oss.

Kjøper du en Nokia 8800 får du nemlig eksepsjonelt lite for pengene. Dette er en helt standard mobiltelefon uten mulighet for avanserte programmer, laber støtte for e-post og et tastatur som her litt upraktisk.

Denne telefonen har en safir som menytast. Foto: Nokia

Men så er ikke dette en telefon for teknofanatikeren heller. 8800 Arte Sapphire er en mobiltelefon laget i metall, og som har en tast laget av en ekte safir og detaljer med håndlaget skinn fra kyr fra Øst-India.

Skal du flotte deg er 8800 Arte Sapphire altså veien å gå. Går du til mobilbutikken på kjøpesenteret bør du regne med å punge ut mer enn 10 000 kroner. Men så er vel ikke lav pris det viktigste for deg om du kjøper denne.

Du kan for øvrig få "billigutgaven" av 8800 Arte uten safir eller lær for rundt 8500 kroner.

Les også: Test av Nokia 8800 Arte »Les også: Test av Nokia 8800 Sirocco Gold »

HTC X7510 Enhanced Advantage: Fra 8000 kroner

De øvre prisklassene betyr ikke bare metall, lær og edelstener. Om du er ute etter en real teknobombe får du snart markedets hefigste mobiltelefon for 8000 kroner.

Kan du se for deg at det i det hele tatt går an å snakke i denne? Foto: HTC

Det vil si - X7510 strekker begrepet "mobiltelefon" litt langt, med tanke på at den er voldsomt stor, og ser ut som en mini-PC. Men la ikke utseendet lure deg. Denne kan du nemlig ringe med.

Du vil muligens se ut som om du kommer fra en annen planet med denne plantet mot øret, men det løser du enkelt og greit ved å bruke for eksempel et trådløst Bluetooth-håndfrisett.

På spesifikasjonslisten finner vi Edge, super-3G og Wi-Fi, slik at du får raskest mulig internettilkobling uansett hvor du er. Du trenger ikke være redd for å måtte myse når du surfer, takket være en fem tommers trykkskjerm med 640 x 480 pikslers oppløsning.

Du trenger ikke å bekymre deg for dårlig lagringskapasitet heller. Denne telefonen har 16 GB innebygget minne, og det er mulig å bygge ut dette med minnekort.

I tillegg har telefonen et fullt tastatur du kan fjerne om du ønsker det.

Telefonen har ennå ikke dukket opp i butikkene, og prisen er ikke spikret. Men 8000 kroner må du minst ut med.

Les mer om teknokongen HTC X7510 »Les test av forgjengeren HTC X7500 »

HTC P6500: Fra 6500 kroner

P6500 har en pris som står til navnet: 6500 kroner. Foto: HTC

Med kjælenavnet "politimobilen" er det sikkerhet som står i fokus hos HTC P6500. P6500 er laget med logistikkfirmaer, sykehus og politi i tankene, og koster deretter.

Dette er nemlig en mobiltelefon som har fingeravtrykkleser, slik at ikke hvem som helst kan bruke den. Videre er det innebygget støtte for å slette innholdet på telefonen dersom den skulle komme på avveie.

Denne fungerer også bra til å holde oversikt over lagerbeholdninger, siden den har innebygget strekkodeleser. GPS, super-3G og Wi-Fi er på plass, og telefonen har plass til to minnekort. Hvis du vil bygge ut funksjonene støtter denne telefonen såkalt SDIO, som betyr at du kan sette inn tilleggskort i minnekortplassen. Dette kan for eksempel være et nettverkskort eller en GPS-mottaker hvis du av en eller annen grunn skulle trenge flere.

Prisen til P6500 står til navnet: 6500 kroner.

Les mer om HTC P6500 »

Nokia E90 Communicator: Fra 6000 kroner

Dette er et kontor du kan ha i lomma. Foto: Nokia

E90 fra Nokia er kontoret som får plass i lomma. Den er ikke like heftig som HTC X7510, men er til gjengjeld mer håndterlig.

Sammenklappet er den en tjukk mobiltelefon med taster og skjerm som på andre telefoner, mens den åpen er en liten PC med fullt tastatur og bred skjerm. Her kan du altså velge.

E90 har dessuten alt av aktuell teknologi, som Edge, super-3G og Wi-Fi. GPS sørger for at du finner frem i ukjente strøk.

Skriver du e-post har du som nevnt et helt tastatur tilgjengelig. Dermed går det kjapt unna å skrive, og å planlegge i kalenderen. Når du vil ha underholdning er det bare å plugge i hodesettet og starte opp MP3-spilleren. Nettleseren egner seg like bra til mobilsider som vanlige nettsider. Men uansett er dette en telefon for spesielt interesserte.

Det koster å være kar, så du bør regne med å legge ut minst 6000 kroner for en E90.

Les test av Nokia E90 »

Vertu & co: Fra ca 25000 til godt over 500 000 kroner

Vertu-mobiler koster fra 25000 kroner, men om du har lyst til å legge ut en million er det mulig. Foto: Vertu

Om skarve 10 000 kroner er småpenger for deg, finnes det nok av alternativer til vanvittige summer.

Noen av de aller mest eksklusive telefonene i verden kommer fra Vertu, som eies av Nokia. Vertu er veien å gå dersom du ønsker deg en håndlaget mobiltelefon med detaljer i skinn eller edle metaller eller stener. Gull og diamanter får du på de dyreste modellene.

Telefonene har generelt en latterlig høy pris, og latterlig dårlige tekniske spesifikasjoner. Men så er det neppe MP3-spiller og GPS som står i fokus når du gladelig blar opp 100 000 kroner heller.

Denne mobilen kommer fra klokkeprodusenten TAG Heuer. Koster skjorta. Foto: TAG Heuer

Da er det kanskje viktigere at telefonen har en egne concierge-tast, som 24 timer i døgnet setter deg i kontakt med Vertus personlige assistenter, som kan fortelle deg hvor du finner gode restauranter i nærheten, teaterstykker som har fått gode kritikker, eller andre råd om de finere tingene i livet. Hvem trenger egentlig GPS når man har en slik tast?

Hvis du syns Vertu er litt for allment kan du se etter lignende telefoner fra Mobiado eller Goldvish. Klokkeprodusenten TAG Heuer har også bestemt seg for å lage luksusmobiler, men disse er direkte billige med en pris på rundt 30 000 kroner.

Les mer om Vertu-telefoner »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder