Google gir deg nå mulighet til å søke med stemmen i stedet for å skrive dersom du har en støttet Blackberry-telefon. Foto: Google

Nå kan du mobil-Google med stemmen

Blackberry-eiere slipper å skrive inn hva de søker etter i Google, og får servert treff i nærheten.

  • Marius Valle (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Google, verdens største søkemotor, åpner for å gjøre det enklere å søke med mobilen. Eiere av Blackberry-telefoner kan nå nemlig søke på internett bare ved å si hva de søker etter. Dermed er det enda raskere å søke mens du er på farten.

Les også:Test av Blackberry Curve 8900 »Test av Blackberry Pearl 8220 »Test av Blackberry Bold 9000 »

At du slipper å skrive er greit, men det er også praktisk at du kan søke på ting du ikke er helt sikker på hvordan staves. Et eksempel er Leicester Square i London, som jo uttales «lester square».

Søk i nærheten

Blackberry-eiere får også muligheten til å bruke tjenesten «My Location», som gir deg søkeresulater basert på hvor du er. Er du for eksempel i Dublin og søker etter en pub vil de første søkeresultatene som dukker opp være puber i nærheten av der du faktisk er. I disse søkene vil det i tillegg være en lenke til et kart som viser hvor puben er, slik at du kan finne frem raskt.

Treff i nærheten dukker opp først. Foto: Google

Når du da kombinerer stemmesøk og lokasjonssøk trenger du enkelt og greit bare å si til telefonen at du søker etter en pub i nærheten. Google kan dermed bli et svært nyttig verktøy når du for eksempel er på ferie.

Ferieassistent

Stemmesøket fungerer som et vanlig Google-søk, så du kan for eksempel be Google om å konvertere valuta eller vise deg værmeldingen for stedet.

Stemmesøket fungerer kun på engelsk, og du må ha en Blackberry-telefon med versjon 4.2 av operativsystemet for å benytte stemmesøket. Har du en slik telefon kan du besøke m.google.com med telefonen og laste ned programmet Google Mobile for å komme i gang.

Les flere mobilnyheter på Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder