KLAGET INN FØR: Forbrukerrådet klaget inn Apple i saken om kopisperrer på nedlastede musikkfiler fra iTunes i 2009. Nå har de klaget inn for brudd på markedsføringsloven. Foto: AP

Forbrukerrådet klager inn Apples iCloud-vilkår

Forbrukerrådet mener Apples vilkår for skylagringstjenesten iCloud gjør brukerne tilnærmet rettsløse. Nå blir Apple klaget inn for Forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En stor gjennomgang som Forbrukerrådet gjorde i vinter av en rekke nettbaserte lagringstjenester viste at vilkårene i den 8.600 ord lange teksten blant annet innebar at Apple selv kan avslutte brukerkontoene uten å oppgi grunn eller varsle på forhånd, noe som kan føre til tap av viktige data for brukerne.

- Apple gir seg selv friheten til når som helst å endre vilkårene for bruk av lagringstjenesten og etterlater med det brukerne tilnærmet rettsløse, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet til Aftenposten.

Forbrukerrådet mener at vilkårene er ensidige og bryter med både norsk og europeisk lov og har derfor klaget inn datagiganten for Forbrukerombudet.

Apple ønsker ikke å kommentere saken.

Det er ikke første gang at Forbrukerrådet klager inn Apple. I 2009 måtte Apple gi etter i saken om kopisperrer på nedlastede musikkfiler fra iTunes, og ble nødt til å fjerne sperren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder