Spotify sier hei til iPod. (Foto: Spotify)

Spotify med iPod-versjon

Spotify utfordrer iTunes med en ny versjon som gjør det mulig å overføre musikk til iPod direkte i Spotify, i stedet for i iTunes.

 • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over ni år gammel

PC World | ComputerworldMacWorld | Computerworld

Samtidig lanserer selskapet en musikktjeneste som også lar deg kjøpe musikk direkte fra programmet.

Den nye Spotifyversjonen kommer til å bli sluppet i løpet av de kommende dagene, skriver PC Worlds svenske søstertidsskrift PC för Alla.

LES OGSÅ: Slutt på ubegrenset gratis Spotif y

iTunes overflødig - til musikk

Spotify vil kunne brukes med iPod Classic, iPod nano og iPod shuffle. Når noen av disse mp3-spillerne kobles til datamaskinen, kommer Spotify til å håndtere dem som en ekstern mediespiller, på samme måte som iTunes gjør. Spillelister og musikk kan overføres til mp3-spillerne direkte i programmet

Det vil bli også mulig å legge over alle eksisterende mp3-låter som man har i iTunes eller på harddisken til iPod-spilleren, ikke bare Spotify-musikk, ifølge PC för Alla.

Nå kan Spotify synkroniseres med vanlig iPod også. I tillegg er det mulig å overføre musikk trådløst til iPhone og Android-telefoner.


For brukere av iPhone, iPod touch eller Android kommer det også til å bli mulig å kunne synkronisere låtene trådløst mellom datamaskinen og telefon/musikkspiller. Når man starter Spotifys app på telefonen, vises den som en enhet i klientprogrammet på datamaskinen, og man kan deretter velge hvilke spillelister som skal synkroniseres med telefonen.

Selv om Spotify nå utfordrer iTunes på musikkfronten, er ikke iTunes plutselig blitt overflødig. De som bruker iPhone og iPad trenger fortsatt iTunes til å administrere og synkronisere enhetene, og oppdatere apper og lignende.

LES OGSÅ: Amazon med ny musikktjeneste

En annen nyhet er at brukere av gratisversjonen nå kan bruke de mobile appene for Spotify. Det er fortsatt ikke mulig å streame musikk i gratisversjonen, men man vil kunne synkronisere mp3-låter mellom datamaskinen og mobiltelefonen trådløst - en funksjon som fortsatt mangler i iTunes.

- Fra og med i dag er Spotify den eneste musikkspilleren du egentlig behøver. Våre brukere vil ikke måtte veksle mellom ulike musikkspillere, og de vil ha muligheten til å ta med sine spillelister hvor enn de befinner seg, og på en rekke ulike plattformer. Nå har vi gjort det mulig, sier Spotify-sjef Daniel Ek i en pressemelding.

LES OGSÅ: Rekordmange streamer film fra Voddler

Innebygd musikkbutikk

Hvis du ikke eier låtene på spillelistene dine, kan du for øvrig nå kjøpe dem via Spotifys nye musikkbutikk rett i klientprogrammet. Prisene på låtene kommer til å bli fra seks kroner per låt avhengig av hvor mange du kjøper.

Det har riktignok vært mulig å kjøpe Spotify-musikk lenge, men da via eksterne tjenester.

LES OGSÅ: Test - Lovende TV 2 Sumo på iPad

Mer om

 1. Data

Flere artikler

 1. WiMP får Spotify-import

 2. I kveld avsløres Apples iCloud

 3. Dette er nytt i iOS 5

 4. Nå kommer Wimp på iPad

 5. Tror på You Tube-konkurrent fra Spotify

Fra andre aviser

 1. Spotify utfordrer iTunes

  Aftenposten
 2. Mobil-appene du kan fjernstyre dingsene dine med

  Bergens Tidende
 3. Mobil-appene du kan fjernstyre dingsene dine med

  Fædrelandsvennen
 4. Mobil-appene du kan fjernstyre dingsene dine med

  Aftenposten
 5. Trådløs musikk

  Bergens Tidende
 6. Trådløs musikk

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder