Ikke la deg lure av at den er liten. W715 har mye teknologi innabords. (Foto: Einar Eriksen, Amobil)

Test: Sony Ericsson W715: Liten telefon i toppsjiktet

Vi har testet en liten telefon som kan det aller meste fra Sony Ericsson.

  • Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

W715 er en liten og stilren mobil. Fremsiden av telefonen er smykket i børstet metall, og skyvemekanismet kjennes solid ut. Samtidig er tastene gode, slik at tekstmeldingene går unna i en fei.

Designmessig er W715 helt i toppsjiktet. Liten størrelse og solid byggekvalitet er imidlertid ikke grensesprengende i seg selv. Det som er virkelig imponerende, er at den til tross for en svært beskjeden størrelse har fått en svært ubeskjeden spesifikasjonsliste.

Se flere bilder av W715

Lar deg navigere og surfe lynraskt

Telefonen har GPS, slik at du kan navigere i bak rattet eller til fots i storbyen. Den har også støtte for trådløst nettverk, og dermed kan du surfe eller laste ned musikk via internettlinja di hjemme.

I tillegg er det støtte for alle de raskeste teknologiene i mobilnettet, slik at du til enhver tid kan surfe med de raskeste hastighetene.

Likevel er ikke W715 en smarttelefon. Den har mange planleggingsfunksjoner og støtte for synkroniseringstjenesten Exchange, men proffbrukere vil fort savne en mer avansert e-postleser, kalender og støtte for PDF- og Office-dokumenter.

For mange er det imidlertid en fordel at W715 ikke er en smarttelefon. Dette fører til at telefonen er enkel i bruk, og passer med andre ord de som vil ha en telefon som er enkel i bruk men likevel vil surfe på internett via trådløse nettverk og navigere med GPS.

Kanonbra god MP3-spiller

Walkman-logoen på fremsiden av W715 forteller at dette er en musikktelefon. Det innebærer at den har et greit musikkhodesett i pakken, i tillegg til overgang til 3,5 millimeters minijack, noe som betyr at du kan koble til et vanlig hodesett i telefonen.

Minnekortet er på 8 GB, slik at du kan ha rundt 1000 låter i mobilen. Telefonen har også suverent god lydkvalitet i musikkspilleren, og vi kunne legge MP3-spilleren på hylla uten at savnet ble for stort.

Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Ikke for deg som prioriterer kamera

W715 er altså liten, og har mye teknologi. Noe må dette selvsagt gå ut over, og i W715 er det kameraet som har fått lide. Lysfølsomheten i maskinvaren er ikke blant de beste, noe som fører til at bildene du tar med kameraet i telefonen ser litt kunstige ut og mangler detaljer.

Telefonen koster fra 3000 kroner, og for denne prisen kan du for eksempel heller kjøpe deg Nokia 5800 Xpressmusic, som er en smarttelefon med trykkskjerm, mye teknologi og god musikkspiller. Et annet alternativ i samme segment er HTC Touch Diamond, som koster noen hundrelapper mer. Dersom du ikke vil ha trykkskjerm, får du også en Nokia N82 til samme prisen. Denne har et langt bedre kamera.

W715 er ikke like proff som en smarttelefon, men er til gjengjeld mye enklere å bruke. Dersom du heller ikke trenger et kamera i toppsjiktet, og bare vil ha en god musikktelefon med mye teknologi og lekker design, er W715 et utmerket godt valg.

Så mye teknologi i så liten og praktisk innpakning er imponerende, og ingen telefoner i samme klasse kan måle seg i dag.

Les hele testen på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder