BH-101 er liten og nett, men har ikke noe god lydkvalitet. (Foto: Einar Eriksen)

TEST: Nokia BH-101: Trådløs håndfri for 200 kroner

Hvor bra trådløs håndfri får du egentlig for 200 kroner?

  • Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Bluetooth-håndfri er en av de enkleste løsningene for å frigjøre hendene dine når du snakker i telefonen, enten du lager mat, kjører bil eller bare ikke har lyst å holde mobilen opp mot øret.

Nokias nye Bluetooth-håndfri BH-101 er blant de aller billigste på markedet. Det koster bare tett over 200 kroner, og som bilist kan det spare deg for et forelegg på 1300 kroner. Men hvor bra trådløst håndfri kan du egentlig få for denne prisen? Vi har hatt BH-101 på testbenken.

Se flere bilder av BH-101

Enkel design

Designen til Nokia BH-101 er helt enkel diskré, noe du fort setter pris på dersom den skal henge på øret ditt til alles beskuelse.

Ergonomien i BH-101 er også god. Dersom du er yrkessjåfør, setter du stor pris på at et Bluetooth-hodesett kan henge på øret uten at det begynner å gjøre vondt etter en periode.

Elendig lyd

BH-101 er det solide beviset på at du får det du betaler for. Det følger nemlig lite tilbehør med i pakken, og hodesettet har en lydkvalitet som er på langt nær så god som de Bluetooth-håndfriene vi er vante med.

Tasten på toppen har en liten opphøyelse for at du skal kunne kjenne hvor den befinner seg. (Foto: Nokia)

I ditt øre høres lyden helt grei ut, men motparten opplever mye støy selv om du snakker i telefonen i stille omgivelser. Beveger du deg utendørs sliter samtalepartneren din med å høre hva du sier.

Vi skjønner at Nokia har kuttet til beinet for å få prisen helt ned til 200 kroner. Men hodesettet fungerer faktisk kun innendørs i støyfrie omgivelser, og selv da er lyden langt fra bra hos motparten. Skal du bruke hodesettet mens du er på farten bør du se bort ifra BH-101.

Dersom du faktisk bare skal bruke det innendørs, fungerer hodesettet greit. Motparten hører nemlig hva du sier, selv om han/hun må takle mye irriterende støy.

Er du villig til å betale litt mer, anbefaler vi Samsung Wep180, som gir mye bedre lyd for litt under to hundre kroner ekstra.

Du kan lese hele testen av BH-101 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder