POPULÆRE: Bose-hodetelefonene er blant markedets mest solgte hodetelefoner. Foto: PRODUSENTEN

Bose beskyldes for spionasje i søksmål

Et søksmål i USA beskylder Bose for å bryte personvernsrettighetene med sine populære hodetelefoner.

  • Eivind Haugen

Artikkelen er over to år gammel

Selskapet oppfordrer brukerne til å laste ned en app for «å få det beste ut av hodetelefonene». Appen lagrer hva som spilles av, ifølge søksmålet.

Informasjonen selges så videre via en tredje part - uten at brukerne opplyses om det eller har gitt sin tillatelse, hevdes det, ifølge Boston Globe.

- Folk burde ikke være komfortable med dette, sier Christopher Dore.

Han er advokaten til Kyle Zak, som har gått til søksmål mot Bose. I søksmålet kaller de datainnhentingen for spionasje, og skriver at informasjonen kan «gi utrolig innsikt i hans eller hennes personalitet, oppførsel og politiske syn».

Zak oppdaget dette etter å ha kjøpt hodetelefonene QuietComfort 35, sin er et av markedets mest populære. De fikk terningkast seks av Lyd & Bildes anmelder i 2016.

Les anmeldelsen: Nær perfekt!

I søksmålet mener de Bose bryter med personvernsrettighetene og flere statlige og føderale lover. Blant annet mener de selskapet bryter med avlyttingsloven, skriver Reuters.

Bose har foreløpig ikke svart på beskyldningene. Zak krever fem millioner dollar i erstatning for Bose-brukere. Han vil også at de slutter å lagre informasjonen.

Søksmålet ble registrert i Chicago tirsdag denne uken.

Det gjelder for disse Bose-modellene: QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II, SoundSport Wireless og SoundSport Pulse Wireless.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder