LEVER AV BLOGGEN: Med nærmere 50.000 daglige sidevisninger kan Ida Wulff (18) livnære seg av reklameinntektene fra bloggen sin. Foto: STIAN EISENTRÄGER

- Befriende å møte andre som er like nerdete som meg

KRISTIANSAND (VG Nett) Ida Wulff er Norges mest leste blogger, som attpåtil livnærer seg av bloggen sin. Hemmeligheten bak suksessen er å være personlig, ifølge henne selv.

 • Stian Eisenträger

Artikkelen er over 11 år gammel

BloggCamp

Rundt 150 bloggere er denne helgen samlet til Europas første bloggfestival, BloggCamp '09, som arrangeres i Kristiansand. En av de mest kjente bloggerne som deltar er 18-åringen Ida Wulff fra Tønsberg. Bloggen hennes er i løpet av de siste to årene blitt Norges mest leste, og med rundt 50.000 sidevisninger om dagen livnærer hun seg på reklameinntektene.

VGTV: Følg Blog Camp LIVE!

- Vær ærlig

- Det er viktig at en blogger kan gi noe til leserne, engasjere og få folk til å tenke selv. Det er også viktig å skrive om mer enn maskaramerker, sier suksessbloggeren til VG Nett.

Hun er blitt beskyldt og kritisert for å være kjøpt og betalt av selskapene som selger produkter hun omtaler, men dette avviser hun på det sterkeste.

- Bloggerne er mer ærlige enn hva mange medier er. Hvis jeg skriver at jeg liker et klesmerke er det fordi jeg gjør det. Jeg skriver også dersom jeg ikke liker et produkt, hevder Ida Wulff.

Samfunnsnytte

Foruten å skrive om helt hverdagslige ting, klær, sminke og mote, prøver hun også å rette fokus mot mer viktige temaer som for eksempel slankepress blant unge jenter.

- Jeg prøver å gi unge jenter selvtillit. Det er viktig å godta den man er, sier 18-åringen, som slett ikke er redd for å gi av seg selv i den til tider smertefullt ærlige bloggen sin.

- Nå er bloggen min blitt livet mitt. Det har både positive og negative sider. Men det som skal til for å lage en god blogg er å gi litt ekstra, også det som er litt pinlig. Jeg kan skrive at jeg ligger på terrassen og smugrøyker og gråter over kjærligheten, selv om jeg vet at foreldrene mine leser det dagen etter. Men jeg viser meg bare som jeg er, sier bloggeren.

BLOGGER: Fra høyre, Jarl Trengereid, Daniel Nordlund Engeset og Marius Wellendorf (22). Foto: STIAN EISENTRÄGER

- Skriv om det som interesserer deg

VG Nett spurte også bloggerne Jarl Trengereid (19), Daniel Nordlund Engeset (23) og Marius Wellendorf (22) om hvordan en god blogg bør være:

- En god blogg skal være personlig. Man skal skrive om ting man bryr seg om selv, ikke det man tror andre bryr seg om, fremholder Daniel Nordlund Engeset.

Guttene trekker også frem at en blogg ikke bør inneholde for mange skrivefeil, smilefjes og reklame.

- Dessuten er det viktig å holde kontakt med leserne sine, sier Marius.

Fellesbloggen deres har mellom 1500 og 2000 unike lesere om dagen og mottar dermed mellom 100 og 200 kommentarer daglig. De finner likevel tid til å besvare alt, ifølge dem selv.

- Av de 200 kommentarene er kanskje tre stykker trakasserende eller dumme kommentarer, og at det er en så liten andel syns jeg er veldig bra, sier Daniel til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FESTIVALPREMIERE 2009: Salen var langt fra fullsatt da Thomas Moen åpnet Europas første bloggfestival i Kristiansand i fjor. Han var likevel strålende fornøyd med at 150 bloggere hadde meldt seg på. Foto: STIAN EISENTRÄGER

- Flott å møtes ansikt til ansikt

I likhet med de tre guttene, synes også Ida Wulff det er udelt positivt å møte andre bloggere ansikt til ansikt. I april arrangerte hun sin egen bloggfest der hun samlet sammen flere av bloggerne hun er i kontakt med.

- Det er bra å møtes fysisk i blant i stedet for alltid å møtes når man sitter bak hver sin skjerm. Her på BloggCamp føler jeg at alle jeg har møtt er åpne mennesker som liker å gi av seg selv. Og det finnes ikke noe bedre enn å møte andre med felles interesser; Det er befriende å møte folk som er like nerdete som meg selv, smiler Ida Wulff.

Har du ikke mulighet til å besøke BloggCamp '09 i Kristiansand denne helgen? VG Nett, som også er en av festivalens sponsorer, er på plass i Kristiansand og sender VGTV LIVE fra lørdag formiddag.

Les også

 1. Klart for bloggfest i Kristiansand

  KRISTIANSAND (VG Nett) I kveld braker det løs på utestedet Kick i Kristiansand sentrum, der åpningen av det som er…
 2. Samler norske bloggere til første bloggfestival

  (VG Nett) Fredag braker det løs i Kristiansand når over 150 norske bloggere møtes på Europas første…

Mer om

 1. Data

Flere artikler

 1. Klart for bloggfest i Kristiansand

 2. Samler norske bloggere til første bloggfestival

 3. Håper bloggfestival blir like stor som Quarten

 4. - Ikke behov for bloggplakat

 5. Her er innlegget som bidro til bloggkrigen

Fra andre aviser

 1. Kjendisbloggerne samles til festival

  Fædrelandsvennen
 2. De tjente én million på å blogge

  Bergens Tidende
 3. Toppbloggere har samlet inn 63.000 kroner på tre dager

  Fædrelandsvennen
 4. Gjør millionbutikk på bloggen

  Bergens Tidende
 5. Sol i tastaturet, sand på skjermen

  Fædrelandsvennen
 6. Makten til å påvirke

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no