NY: Den nyeste utgaven av iPhone har mye nytt, og lenger batteritid fortalte sjef for iPhone Scott Forestall på konferansens hovedtale i går. Foto: AFP

Når kommer nye iPhone til Norge?

(VG Nett) Datoen er ikke satt i sten, men Norge ligger ikke langt etter med nye iPhone 3G S.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over ti år gammel

Telenor er nå i samtaler med produsenten av iPhone, Apple, om når Norge skal få den etterlengtede oppdateringen av mobilen iPhone. I går kunne Appe avsløre hvordan den nye utgaven blir, og etter spesifikasjonene ser det ut som den blir mer komplett. Og ja, den har MMS.

- Alt tyder på at den blir tilgjengelig fra 9. juli, men vi er i dialog i disse dager med Apple for endelig avklaring, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til VG Nett.

Leserne diskuterer:Fristet til å oppgradere, men ny programvare foreløpig

Amerikanerne får hendene på mobilen raskere enn oss. 19. juni er den ute på markedet der og i flere andre store land. Deretter følger resten av markedene etter og muligens Norge på den 9. juli.

NetCom svarer at de ikke er sikre på om Norge er blant de seks første landene, og har dermed ingen dato å forholde seg til.

Mye nytt

Iphone 3GS får HSDPA-tilknytning, noe som gjør den raskere på turbo 3G-nett. Med et nytt kamera kommer det også en liten oppgradering i megapiksler, iPhone-kameraet teller nå tre megapiksler og har autofokus.

Les også:Slik er nye iPhone

Iphone 3G S får også mulighet til å ta opp, redigere og dele video på telefonen.

Den nye programvaren for iPhone og iPod touch inneholder også en del nyheter. Klipp og lim av tekst, MMS (ikke i førstegenerasjons iPhone og iPod touch), talememo, og en funksjon for å finne igjen tapte mobiler.

Utenpå kommer iPhone til å se lik ut, alle endringene kommer under panseret. Kompass for automatisk orientering av kartet på GPS-en og mulighet for tilknytning til masse ekstrautstyr gjør iPhone mer egnet for bilen.

Nå kan den også kobles til bilstereoen via USB eller Bluetooth A2DP.

Dessuten vil Apple sørge for at den gjeldende iPhone 3G-modellen med minst minne får et nytt prispunkt. For amerikanerne kommer den til å koste 99 dollar. Prisen i Norge er ikke fastsatt.

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Ny og raskere iPhone

  2. Og nye iPhone kommer ...

  3. iPhone 4 får superskjerm

  4. Nå kommer Opera Mini til iPhone

  5. Test av iPhone SE: Ser ut som en telefon fra 2013

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder