Skullcandys nye øreplugger er laget i metall. Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Scullcandy Full Metal Jacket: Ørepluggene for deg som vil ha bass

Skullcandys nye øreplugger er laget i metall, og fungerer som håndfri med Iphone og Blackberry.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Skullcandy er en hodesettprodusent som satser på stil. Logoen på hodesettet er en hodeskalle, og hodesettet kommer i åtte forskjellige farger.

Produsenten skriver på nettsidene at hodesettet har nok bass til å rocke en muldyrs bakende til månen. Det er ingen tvil om at ungdom er hovedmålgruppen.

Passer Iphone-brukere

Det som er spesielt med Full Metal Jacket er at den passer alle enheter med vanlig 3,5 millimeters minijack-utgang, men er likevel spesialtilpasset Blackberry-telefoner og Iphone. Hodesettet fungerer nemlig som en håndfri sammen med disse telefonene, og en egen tast på ledningen lar deg svare, dempe musikken eller slå av mikrofonen under samtaler.

Denne funksjonen fungerer svært godt, og gir bedre lyd i samtaler enn mobilen din. Motparten har heller ingen problemer med å høre hva du sier.

Solid bygget

Alle delene på Full Metal Jacket er laget av metall, noe som gir en svært god kvalitetsfølelse. Øreputene er av gummi, og er av typen som isolerer lyden godt når du har hodesettet i ørene. Ledningen er tykk og blank som aluminiumsfolie, og har et lag med gummiisolasjon på utsiden.

Dessverre har nok designen her gått litt ut over brukervennligheten. Ledningen er nemlig svært stiv, i stedet for å henge på en naturlig måte. Dette er litt upraktisk når du eksempelvis skal gjemme ledningen inn i ytterjakken. Den ytterste biten med ledning inn mot ørepluggene, er heldigvis tynnere, slik at den stive ledningen ikke påvirker hvordan ørepluggene sitter i ørene.

Bass i fokus

Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Full Metal Jacket er et hodesett som leverer skikkelig dyp og kraftig bass. Hodesettet passer godt om du hører på populærmusikk, rock eller hiphop, og du liker mye bass. Det er imidlertid ingen tvil om at du kan få bedre lyd i mange andre hodesett til samme pris.

Det du betaler for, er nemlig i stor grad stilen. Med hodeskalle-logo og metall som byggemateriale, er dette et stilfullt hodesett. At hodesettet har kraftig bass, gjør at det kan være perfekt for mange ungdom.

Og for all del, lydkvaliteten er langt bedre enn de fleste hodesett som følger med MP3-spillere, og dersom du ikke er veldig godt vant blir du nok ikke skuffet.

Vil du ofre litt bass for generelt bedre lydkvalitet, bør du ta en titt på Cresyn C750e, som koster ørlite mindre enn Full Metal Jacket. Men da mister du håndfri-funksjonen.

Hodesettet kommer i svart, rød, rosa, grønn, hvit, blå, krom og matt metall. Prisen varierer fra 460 til 750 kroner i nettbutikkene.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder