Foto: Amobil.no

Nokia WH-500: Dundrende bra hodesett

Dette hodesettet er perfekt dersom du allerede har en musikktelefon fra Nokia.

  • Simen J. Willgohs (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Økende musikksatsning og flere telefoner med 3,5 mm minijack-utgang har fått Nokia til å satse fullt på egne hodesett. Under lanseringen av 5800 Xpressmusic i London denne måneden, lanserte mobilprodusenten også tre hodesett. Vi har testet WH-500.

God kvalitet

I motsetning til svært mange andre sammenleggbare hodesett, fremstår WH-500 som svært solid. Selv om hodesett som Koss Porta Pro og andre faktisk tåler en del i virkeligheten, gir de ikke inntrykket av det. Det gjør derimot WH-500.

Det skyldes nok i hovedsak at hodesettet har høy byggekvalitet. Alle hengsler, ledd og fester sitter godt, og de stedene der det er hardplast har denne fått et gummidekke som får materialene til å virke mindre porøs. Solide øreputer gir både god polstring og sørger for at hodesettet ikke presser på ørene.

Fantastisk lydkvalitet

Det er med tungt hjerte vi går tilbake til å bruke andre hodesett, øreplugger som heldekkende hodesett, etter å ha brukt WH-500. Lydkvaliteten er rett og slett suveren og langt over det vi ellers hadde ventet oss av et såpass enkelt og billig hodesett.

Først og fremst er vi imponert over hvordan WH-500 klarer å holde lyden ren og kompakt til tross for at den er på høyeste nivå. Med en rekke andre hodesett, deriblant nylig testede Cresyn HP700, blir lyden mer grøtete og bassen skurrete med høyt volum. Dette er ikke tilfelle på Nokias hodesett, og eneste gjenværende begrensning da er hva ørene dine tåler.

Vi er også mektig imponert over basstrøkket i hodesettet. Det er ikke alle mellomstore hodesett forunt å kunne avgi en fyldig bass som virkelig gir et trykk i ørene, men det klarer altså WH-500.

Konklusjon

Foto: Amobil.no

Nokia WH-500 er et usedvanlig godt hodesett. Her har Nokia virkelig gjort et godt håndverk og laget et hodesett som passer selskapets musikktelefoner som hånd i hanske, med langt bedre lydkvalitet enn vi er vant med fra middels store hodesett.

Med en pris på like under 400 kroner er hodesettet ikke billig. Du kan finne sammenleggbare hodesett med øreputer til en langt mindre penge. Men da må du også gå ned i kvalitet. For sin pris er WH-500 noe av det bedre du får, og dersom du skulle ha en Nokia-telefon som støtter hodesettet, kan du attpåtil bruke det til fjernkontroll til musikk, radioantenne, og håndfri.

Dessverre lar hodesettet seg utnytte til det fulle kun på et fåtall telefoner - nærmere bestemt et par av Nokias musikktelefoner med 3,5 mm minijack-utgang. På øvrige telefoner fra Nokia, og andre merker, er du nødt til å bruke overgang for ikke å forringe lyden. Men da fungerer heller ikke hodesettet som håndfri eller fjernkontroll.

Det er imidlertid også det eneste minuset.

Så dersom du har en musikktelefon fra Nokia med 3,5 mm minijack-uttak, så har du ikke opplevd telefonens fulle potensiale før du har et WH-500 på ørene.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder