Foto: Nokia

Test: Nokia E66: Liten og lekker proffmobil

Om du er mer glad i å lese enn å sende e-post kan E66 være mobilen for deg.

Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Tidlig i juni lanserte Nokia to nye modeller i E-serien. Dette er mobiler som er skreddersydd for forretningslivet. Vi har tidligere testet E71, som har et fullt qwerty-tastatur. Nå er E66 på testbenken, som mangler fullt tastatur men ellers har de samme egenskapene som storebroren.
Se bilder av E66 hos Amobil »

Skiller mellom jobb og fritid

En av nyhetene er at det har blitt enkelt å skille mellom jobb og fritid. Telefonen har nemlig fått to arbeidsområder med egne menyer og snarveier, slik at du kan skifte over til fritidsmodus så snart du forlater kontoret.

E-postleseren støtter også flere kontoer og kan gi fra deg forskjellig meldingslyd etter hvilken e-postkonto som mottar e-post.

Menyene i E66 har også blitt oppfrisket, og de oppleves nå mer intuitive enn tidligere. Kalenderen og adresseboken har fått en oppussing i samme slengen. Både talekvaliteten og batterilevetiden i telefonen er også helt kurant.

Av teknologier har E66 det aller meste. I tillegg til alt av netteknologier har den GPS og støtter trådløse Wi-Fi-nettverk. Bluetooth med støtte for trådløst musikkhodesett er også på plass.

Ikke ungdommens favoritt

E66 er altså god til forretningsbruk, men til underholdning feiler telefonen på flere områder. Det medfølgende hodesettet har dårlig lydkvalitet, og du kan ikke plugge inn vanlige hodesett uten å kjøpe en overgang først. Det gjør at E66 ikke er en optimal musikktelefon.

E66 har skarp og fin skjerm. Foto: Einar Eriksen

Kameraet i E66 tar dessuten elendige bilder. Lysfølsomheten er altfor dårlig, noe som fører til kornete bilder. At fargene blir lite naturtro hjelper heller ikke.

Alt i alt er E66 et godt valg om du vil ha en liten jobbmobil, men den faller på mange måter mellom to stoler.

Om du planlegger å jobbe med e-post og dokumenter, vil du nok sette pris på å få en telefon med fullt tastatur og en bred skjerm. Vi kan anbefale Nokia E71 og Samsung I780.

Trenger du en mobil du kan bruke til musikk, video og bilder, bør du heller kjøper en mobil i N-serien, som for eksempel Nokia N78 eller Nokia N82, eller en av Sony Ericssons nye smarttelefoner G700 eller G900.

Les hele testen av Nokia E66 på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder