KAN LASTE NED: Nyere Nokia-mobiler av typen N81 kan laste ned musikk direkte til mobilen. Foto: Reuters

Slik blir Nokias musikkbutikk

(VG Nett) Nokia viser mer av musikkbutikken som skal konkurrere med iTunes. Hos Nokia kan du også kjøpe spill.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Tidligere i år kunngjorde Nokia at de vil ta opp kampen med Apple om musikkundene over hele verden. Deres våpen: En musikkbutikk som lar kundene laste ned musikken til mobilen direkte. I løpet av høsten vil butikken bli lansert i Nokias viktigste Europa-markeder, når den kommer til Norge er ikke helt klart.

Dermed er det snart klart for mobile musikkjøp på Nokia-telefonen N81, mens andre Nokia-mobiler i N-serien kan spille musikk du kjøper på nettet og overfører fra PC-en. Mobilen N81 ble lansert i dag, sammen med en rekke andre produkter fra Nokia.

Musikk som er lastet ned via mobilen kan overføres til en datamaskin eller andre enheter som spiller av musikk med Windows Media kopibeskyttelse. På PC-en kan man også streame, det vil si høre på uten å lagre, musikk fra det flere millioner låter store musikkbiblioteket.

Tjenesten vil kunne komme i form av betaling per nedlastede låt, eller som et abonnement. Prisen blir en euro per låt, ti euro for et helt album eller ti euro per måned for abonnement. Altså henholdsvis snaut åtte og åtti kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder