Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no.

Test Samsung C6625: Råbillig Windows-telefon

Den er riktignok billig, men er den et røverkjøp?

  • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Samsung C6625 gir et ganske traust førstinntrykk, noe som er vanskelig å unngå da sort og grått er en presis oppsummering av fargevalget. Heldigvis er utformingen i høyeste grad funksjonell, og du får fullt tastatur og bred skjerm i en praktisk innpakning.

Se flere bilder av C6625 på Amobil.no

Mange taster

Med et fulltastatur som dekker halve fronten av telefonen, er det liten tvil om at dette er en telefon for deg som bruker e-post og kalender mye. Er du ivrig på SMS er det selvsagt heller ingen ulempe med et skikkelig tastatur med æ, ø og å inkludert.

Med mindre fingrene er av den grove sorten fungerer tastaturet bra, på tross av at tastene naturligvis blir nokså små på en telefon av denne typen.

Bred skjerm

Det du skriver ser du på en bred skjerm, et format som er svært praktisk for kalender og e-post. Selv om skjermen ikke har de råeste spesifikajsonene, gir den absolutt valuta for pengene.
Mercedes til Lada-pris?

For C6625 er nemlig en billig profftelefon, faktisk den billigste telefonen med fulltastatur som er tilgjengelig i prisguiden vår.

På tross av den lave prisen, er C6625 utstyrt med de viktigste funksjonene. Noen kompromisser har riktignok Samsung måttet inngå, blant annet har den ikke Wi-Fi, som snart er å regne som standard på Windows-telefoner.

C6625 er altså Windows-basert. Med Windows Mobile 6.1 har du masse muligheter i menyene, og du kan installere programmer etter eget ønske. Selv om menyene er overkommelige å betjene, er medaljens bakside at med en avansert meny blir også telefonen mer komplisert å bruke.

Batteritiden er godkjent, slik at du kan bla i menyene i et par døgn før laderen må frem.

C6625 er alt i alt litt grå og kjedelig. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Litt moro

Selv om C6625 ikke er noen underholdningsmaskin, kan du spille både mp3 og høre på radio for å få tiden til å gå. Kameraet er av den enkle sorten, men tar øyeblikksbilder i akseptabel kvalitet. Skulle du ha gått deg vill mens du lekte med telefonen, har den innebygget GPS, som selv om den er litt treg, kan hjelpe deg å finne veien hjem.

Bommert

Dessverre skjemmes C6625 av en vesentlig feil. Lyden er nemlig skikkelig dårlig. Det gikk knapt en samtale uten at motparten klagde over lyden. Uansett pris er dette et vesentlig ankepunkt, så vi håper dette er noe Samsung får rettet opp i.

C6625 er nemlig uten konkurranse i prisklassen. Allikevel ville vi vurdert å gå for den mer gjennomførte Nokia E71 hvis en ekstra 500-lapp kan legges i potten. Bortsett fra dette er det ikke mange alternativer, hvis vi ser bort fra svinedyre Blackberry-telefoner.

Du kan lese hele testen av C6625 på Amobil.no

Les også

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Enda en heit X10: Test av Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

  2. Test: RIM Blackberry Curve 8520: Billig business-mobil

  3. Test: Nokia N97: Vi tester Nokias toppmodell

  4. Et gufs fra fortiden: Test av Nokia C6

  5. Test av Samsung Galaxy 551

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder