HTCs nye Touch har både trykkfølsom skjerm og vanlig mobiltastatur. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

HTCs nye Touch har både trykkfølsom skjerm og vanlig mobiltastatur. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Test: HTC Touch Dual: Her er mobilen du kan gi fingeren

Touch er tilbake, nå med super-3G og tastatur.

Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

HTC Touch Dual er en oppfølger i HTCs Touch-serie. Disse telefonene er Windows-telefoner som skal være enkle å bruke, og kunne styres med en finger.

Det har kommet flere nye funksjoner på plass siden forgjengeren HTC Touch. Nykommeren har både super-3G og kraftigere prosessor.

I tillegg er Touch Dual utstyrt med et vanlig uttrekkbart tastatur i tillegg til trykkskjerm. Derav navnet.

Se flere bilder og video av Touch Dual

Touch Duals skjerm er 2,6 tommer stor, og i tillegg skarp og lyssterk. Dermed er den stor nok til å gi deg oversikt når du surfer på nettet, bruker e-post eller gjør andre ting som krever oversikt. Samtidig fungerer den bra til å se på bilder med.

Telefonen har 128 MB innebygget minne. Dette er for lite om du skal bruke den som mp3-spiller. I så fall må du investere i et minnekort.

Siden Touch Dual har et vanlig tastatur i tillegg til et fullt tastatur på skjermen, egner den seg svært bra til både SMS og e-post.

De innebygde musikkspillerene - ja, det er to av dem - fungerer begge meget bra. Lyden i hodesettet som følger med er ikke noe å skryte av, så dette bør byttes ut om du planlegger å bruke telefonen som musikkspiller.

Menyene er for øvrig enkle å bruke, takket være HTCs Touch Flo-system. Dette gjør at du kan dra en finger over skjermen for å åpne menyen, og å dra fingeren horisontalt for å bla. Det hele går raskt og smidig, og du slipper stort sett å vente på at ting skal skje.

Alt i alt er Touch Dual en lettbrukt telefon med mange positive egenskaper.

Verken radio eller Wi-Fi

Men Touch Dual har flere negative sider ved seg også. For eksempel mangler telefonen Wi-Fi, noe forgjengeren var utstyrt med.

Underholdningsdelen kunne også vært bedre hadde telefonen vært utstyrt med FM-radio.

Batterilevetiden kunne med fordel vært lengre. Vi opplevde å måtte lade telefonen omtrent hver eller annenhver dag under testperioden.

Dette betyr ikke at vi mener Touch Dual er et dårlig produkt. Det er likevel viktig å være oppmerksom på disse svakhetene før du eventuelt kjøper telefonen.

HTC med flere alternativer

Om du ønsker løsningen med både trykkfølsom skjerm og nedskyvbart tastatur er det stort sett bare Touch Dual å velge. Om du er litt fleksibel på valg av design er nok HTCs egen Tytn II et alternativ, for tusenlappen ekstra i pris. Sony Ericsson P1i har også skikkelig tastatur, men mangler HSDPA og EDGE. Og skulle du klare deg uten stort tastatur og heller foretrekke Wi-Fi kan jo forgjengeren Touch også være verdt en titt.

Touch er en forholdsvis liten mobil, her sammen med LG KU990 (venstre) og P1i (høyre). (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Kort oppsummert er Touch Dual en god telefon, men ingen sekser. Telefonen mangler Wi-Fi, har ingen radio og for dårlig batterilevetid, noe som trekker mye ned når vi tar den forholdsvis stive prisen i betrakning.

Du kan lese hele testen av Touch Dual hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder