Den nye e-posttelefonen har et fulltastatur og et nytt e-postprogram. (Foto: Nokia)

Ny e-postproff fra Nokia

Med Nokias nye mobiltelefon, E75, kan du skrive e-post raskt mens du er på farten.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Nokia E75 er en av telefonene Nokia lanserte på mobilmessen Mobile World Congress i februar. Nå er telefonen på plass i butikkhyllene, med en pris på fra 4200 kroner.

E-post i fokus

Den nye telefonen har e-post i fokus, og et fullt qwerty-tastatur sørger for at du kan skrive e-post raskt mens du er på farten.

E75 er den første Nokia-modellen som leveres med det nye Nokia Messaging, som skal gi e-post med full skrivebordsfunksjonalitet. Denne skal være fullt kompatibelt med både Exchange og e-postløsninger som Yahoo, Gmail og Windows Live Hotmail.

Nokia Messaging skal gi deg alle e-postkontoene dine i ett enkelt brukergrensesnitt, og støtter både mapper og direkte visning av e-post i HTML-format slik at du slipper å åpne HTML-epost i nettleseren.

Videre har E75 som den første telefonen i E-serien fått tilgang til N-Gage, som gir deg et vell av nedlastbare spill.

GPS og Wi-fi

Spesifikasjonsmessig er E75 oppegående. GPS er innebygget, og lar deg bruke telefonen til navigasjon. Videre har den Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nettverk og surfe, laste ned e-post, ringe over nettet og annet.

Super-3G er også på plass, men denne støtter dessverre bare 3,6 Mbps. Dette er ikke en lav hastighet, men med tanke på at 7,2 Mbps bygges ut stadig flere steder kunne nok mange tenkt seg støtte for høyere hastighet.

Skjermen er 2,4 tommer stor og har 320 x 240 pikslers oppløsning. Batterilevetiden er oppgitt til 11 dager hviletid og henholdsvis 5,4 og 4,2 timer i GSM- og 3G-nettene.

Les mer om E75 på amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder