FØLG MED: På Twitter er det lett å følge med på hva andre tenker. Foto: Skjermbilde

Slik kvitrer du ut Twitter-meldinger

(VG Nett) Kjendisene er i full gang på Twitter, er det ikke på tide å skaffe seg en konto?

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over 11 år gammel

Britney Spears forteller om hva hun hadde til lunsj, Barack Obama kvitret om valgkampen fortløpende men sluttet da han startet som president. John McCain har funnet en ny teknovår med Twitter og ingen teknokjendis vil bli sett uten.

Twitter er den sosiale netttjenesten med raskest økende medlemsmasse. Over ni millioner amerikanere har meldt seg på tjenesten og kvitrer seg i mellom.

Twitter er best beskrevet som en slags miniblogg. På 140 bokstaver eller mindre skal man forsøke beskrive det man føler for, gjør eller finner interessant å dele.

I Twitter kan alle registere seg med en konto og begynne minibloggingen, eller kvitringen. En liten 140-tegns oppdatering kalles et tweet på engelsk, som vi her oversetter med kvitring. I oppdateringen er det muligheter for å legge inn lenker, og flere tjenester rundt Twitter har knyttet bilder inn i tjenesten.

På Twitter er det mulighet for å følge andre personer, da vil deres statusoppdateringer komme inn på din Twitter-side. Det er en god måte å følge med på hva kjente og kjendiser bedriver tiden sin med.

Klikk her, så ser du VG Netts Twitter-strøm med nyheter.

Når du selv oppdaterer din Twitter-status, vil denne sendes automatisk ut til alle som har valgt å følge deg på Twitter.

Lett å følge med

En av styrkene til Twitter er muligheten til å tagge en kvitring. Det vil si at brukeren som skriver kvitringen setter et #-symbol foran stikkordet.

På engelsk kalles det hashtags, etter navnet på symbolet. Et eksempel på hvordan dette kan brukes er ved spontane situasjoner, som raset i Namsos.

Klikk her for å se hva Twitter-samfunnet sier om raset i Namsos

Folk på Twitter startet med å merke sine kvitringer med #namsos, og gjør dermed sine meldinger tilgjengelige for folk som vil følge temaet om raset i Namsos. På samme måte kunne Twitter-samfunnet prate sammen om rettssaken mot folkene i The Pirate Bay, ved å følge stikkordet #spectrial, satt sammen av ordene «spectacle» og «trial». Twitters søkeside gir folk muligheten til å følge med på stikkord og hashtags.

Gjennomslaget for Twitter kom etter terrorangrepene i India, der et stort antall personer i nærheten av åstedene kvitret om hendelsene lenge før media kunne rapportere om dem.

Kvitre på farten

Twitters systemer åpner for at folk lett kan kvitre ut sine meldinger mens de er på farten. Mobiler som iPhone har avanserte programmer for å sende ut statusmeldinger og knytte bilder til kvitringen.

Slik kan sjefsredaktør i PC World Norway Bjørn Unnersaker komme med meldingen «Toget var i rute. Det kaller jeg en KANONstart på helgen.» mens han er på farten.

I tillegg til spesialiserte programmer for kvitring på farten, er det lett å gå inn på Twitter via nettleseren på mobilen og oppdatere statusen der.

Mer om

  1. Sosiale medier
  2. Data

Flere artikler

  1. Nettpøbler spammer ned Twitter

  2. Twitter-melding setter dom i fare

  3. Nett-krig mot ayatollah-regimet

  4. - Pass deg for Tvvitter.com!

  5. Programmerer angrer på Twitter-ormen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder