(Foto: Produsentene / Istockphoto)

Her er de nye juni-mobilene

Denne måneden har du mye å glede deg til, både fra Nokia, Sony Ericsson, Samsung og HTC.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Etter noen rolige måneder er det klart for et skred av nye mobiltelefoner. Denne måneden kommer det nemlig hele 16 telefoner i butikkene.

Samsung
Samsung er den produsenten med flest telefoner denne måneden, og tallet er seks.

S8300 Ultra Touch
S8300 Ultra Touch er Samsungs nye kameraflaggskip, og stiller med 8 megapikslers kamera, autofokus og dobbel fotolampe.

Bildene kan du lagre på telefonens 80 MB store internminne, eventuelt på et ekstrainnkjøpt minnekort om du ønsker det.

Telefonen har også GPS, super-3G, vanlig 3G og Edge. Skjermen er også høyoppløst, med en oppløsning på 240 x 400 piksler.

Ultra Touch vil koste rundt 4000 kroner.

Vil du lese mer om telefonen, kan du se nærmere på sniktitten på Amobil.no.

Ultra Slide
Denne telefonen har nedskyvbart tastatur, og en stor skjerm på 2,6 tommer. Oppløsningen er den samme som hos Ultra Touch, nemlig 240 x 400 piksler.

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 5 megapiksler, og har også autofokus.

Telefonen har firebåndsstøtte og i tillegg både super-3G, 3G og Edge. For lokale filoverføringer har telefonen Bluetooth 2.1, altså ikke den nyeste og kjappeste versjonen av teknologien.

Ultra Slide koster rundt 3000 kroner.

Ultra Bar
Ultra Bar har mange likhetstrekk med Ultra Slide, som for eksempel støtten for teknologier i mobilnettet. Telefonen har imidlertid klassisk format, samt en mindre skjerm.

Skjermoppløsningen er også lavere, og stopper på 240 x 320 piksler, som for øvrig er den vanligste oppløsningen for telefoner som denne.

Kameraet har fem megapikslers oppløsning og autofokus. Du kan også skaffe deg mer lagringsplass ved å kjøpe deg et minnekort av typen MicroSD.

Ultra Bar koster rundt 2700 kroner.

Beat DJ
Utseendemessig er kanskje dette den mest uvanlige telefonen du får se fra Samsung i år. Den er nemlig oval i utformingen.

Telefonen har ikke noe vanlig tastatur, kun tre menyknapper under skjermen. Skjermen er for øvrig nokså stor, med sine 2,8 tommer. Oppløsningen er på 240 x 400 piksler.

Beat DJ markedsføres som en musikktelefon, men har kun 50 MB lagringskapasitet. Du har imidlertid plass til minnekort om du vil ha mer plass.

Vil du ta bilder, har telefonen et 3,2 megapikslers kamera med autofokus. FM-radio er også på plass.

Beat DJ koster knappe 3000 kroner. I april så vi nærmere på telefonen. Hva vi synes kan du lese i sniktitten på Amobil.no.

Omnia HD
I februar i år lanserte Samsung flaggskipet Omnia HD, som er etterfølgeren til den originale Omnia-telefonen.

Omnia HD har en 3,7 tommer stor skjerm, med en oppløsning på 640 x 360 piksler. Skjermen er av typen AMOLED, som innebærer at bildet er klarere og har sterkere farger enn på andre skjermer, samt at den trekker mindre strøm.

Telefonen har alt du kan tenke deg av teknologier for surfing i mobilnettet, og i tillegg Wi-fi for surfing i trådløse soner. Navigasjonsmuligheter i form av A-GPS er også på plass.

Internminnet til Omnia HD er på 16 GB, i tillegg til at du også kan kjøpe ekstra minnekort.

Telefonens kamera har en oppløsning på 8 megapiksler.

Omnia HD koster rundt 6500 kroner. Vil du vite mer, kan du lese sniktitten på Amobil.no.

S5600
Den siste telefonen fra Samsung denne måneden er trykkskjermtelefonen S5600. Telefonen har en skjerm på 2,8 tommer, med oppløsningen 240 x 320 piksler.

Firebåndsstøtte samt super-3G, vanlig 3G og Edge er på plass. Det er imidlertid ikke Wi-fi.

Telefonen har 80 MB internminne, samt et kamera på 3,1 megapiksler.

Er du glad i å høre på musikk, kan du koble telefonen til ditt eget trådløse hodesett. Telefonen har nemlig støtte for Bluetooth-profilen A2DP.

Vil du ha S5600, må du regne med å betale rundt 2500 kroner.

Sony Ericsson

W995
Sony Ericsson har tre telefoner på vei denne måneden. Den første er W995, som er rettet mot underholdningssegmentet.

Telefonen har nedskyvbart tastatur og er dekket av børstet metall. Alle surfeteknologiene er på plass, inludert Wi-fi.

Telefonens bakside har en liten metallbue som fungerer som et lite stativ. Når du vipper ut denne, kan du se filmsnutter eller andre ting på telefonen horisontalt.

Internminnet er på 118 MB, pluss at du får med et minnekort på 8 GB i esken. Dette burde være nok til at du har nok musikk og annen underholdning for en stund.

W995 har 3,5 millimeters utgang, slik at du kan plugge ditt eget hodesett rett i telefonen når du vil høre på musikk.

Telefonen kan også ta bilder, med en maksoppløsning på 8 megapiksler. Bildene kan også geomerkes, det vil si at informasjon om hvor du tar bildene lagres i bildefilene.

W995 koster rundt 4200 kroner.

C903
Denne kameratelefonen ble lansert i februar, hvor vi også fikk anledning til å se nærmere på telefonen.

C903 retter seg mot deg som liker å ta bilder, og lokker med et fem megapikslers kamera med ekte blits og ansiktsgjenkjenning.

Ellers har telefonen både super-3G, 3G og Edge. Wi-fi mangler.

Skjermen er 2,4 tommer stor, og lagringskapasiteten er på 105 MB. Dette er ikke all verden om du tar mange bilder, men du kan utvide kapasiteten med et M2-minnekort om du vil.

Telefonen har Bluetooth for lokal filoverføring, samt profilen A2DP, som gir støtte for trådløse hodesett. GPS er også på plass.

C903 koster drøye 3000 kroner. Du kan lese mer om telefonen i sniktitten på Amobil.no.

W508
W508 er en telefon i kamskjellsformat. Telefonen har både en ytterskjerm og en hovedskjerm. Ytterskjermen viser deg informasjon om hvem som har ringt deg eller sendt melding, samt hva klokka er og hvor mye strøm det er igjen på telefonen.

Telefonen har også egne knapper utenpå som du kan bruke til å styre musikkspilleren. Dette gjør at du slipper å åpne telefonen hver gang du skal bytte sang eller spole.

De nevnte knappene er berøringsfølsomme, og det skal derfor ikke store bevegelsen til for å trykke på en knapp for å spole eller pause musikken.

Blir du lei av å høre på musikk, kan du alltids høre på den innebygde FM-radioen.

W508 har, som de fleste andre telefoner som kommer i juni, både super-3G, 3G og Edge. 100 MB er telefonens lagringskapasitet. I tillegg får du et minnekort på 1 GB med på kjøpet.

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler.

W508 koster knappe 2000 kroner. Du kan lese mer om telefonen i sniktitten på Amobil.no.

Nokia

5630 Xpressmusic
Denne telefonen er Nokias nye flaggskip på musikkfronten. Den kommer med 4 GB lagringskapasitet, samt støtte for minnekort.

3,5 millimeters utgang har telefonen som seg hør og bør, hvilket betyr at du kan bruke ditt vanlige hodesett. 5630 Xpressmusic har også fått musikkfunksjon "Say and play", som betyr at du kan si navnet på en sang eller en artist til telefonen, som deretter blar seg frem til det du vil høre på.

Du kan også ta bilder med 5630 Xpressmusic, nærmere bestemt med 3,2 megapikslers oppløsning. Kameraet har også dobbelt LED-basert fotolampe.

Telefonen er også en smarttelefon, med menysystemet S60. Dette innebærer blant annet at du kan kjøre flere programmer samtidig, og la de gå i bakgrunnen når du ikke bruker de.

Vil du surfe på nett med telefonen, kan du benytte deg av super-3G i storbyene, 3G i de aller fleste tettsteder og Edge hvis du er utenom allfarvei. Er du innenfor trådløse soner, kan du surfe via Wi-fi.

Telefonen koster drøyt 2000 kroner.

6303 Classic
Rent utseendemessig er det ikke vanskelig å se at 6303 Classic slekter på sitt opphav, 6300. Den nye telefonen er imidlertid litt rundere i formene og i tastene.

Telefonen har et 3,2 megapikslers kamera for deg som vil ta bilder og 3,5 millimeters utgang for deg som vil høre på musikk.

Lagringskapasiteten er imidlertid ikke all verden, nemlig 17 MB. Men siden telefonen har støtte for minnekort, kan du kjøpe deg mer plass om du vil ha det.

Skjermen er 2,2 tommer stor, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Telefonen koster rundt 1500 kroner.

N97
Allerede i desember i fjor lanserte Nokia smarttelefonen N97, som er finnenes nye konge i N-serien.

N97 har det meste du kan drømme om til en solid forretningsmobil. Vi nevner i fleng: Alle hastighetene for å surfe i mobilnettet inkludert Wi-fi, GPS, firebåndsstøtte, 3,5 millimeter-utgang og 32 GB internminne.

I tillegg har telefonen fullt qwerty-tastatur, slik at det går fort å skrive e-poster på farten.

N97 er også stødig på underholdningsfronten. Ikke nok med den nevnte 3,5 millimeter-utgangen, men telefonen har også TV-ut, FM-radio og stereohøyttalere.

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 5 megapiksler. Du får også autofokus og LED-blits.

Har du ventet på N97, er det nå bare å finne frem tusenlappene. Telefonen koster nemlig 5500 kroner.

N86 8MP
Denne telefonen er Nokias nyeste storfrieri til kameraentusiastene. For en gangs skyld er det ikke bare snakk om antall megapiksler, men også selve optikken.

N86 8MP har, i tillegg til 8 megapikslers oppløsning, nemlig blant annet autofokus, LED-lys og 28 mm vidvinkel i kameraet.

Du kan også ta opp videosnutter med telefonen i VGA-oppløsning.

N86 8MP er for øvrig en smarttelefon, og gir deg dermed muligheten for å kjøre flere programmer samtidig. I tillegg har du mange av de samme mulighetene som N97, som for eksempel gode surfemuligheter, GPS og firebåndsstøtte.

Lagringskapasiteten er på 74 MB, pluss at du får et 8 GB minnekort med i pakken.

Skjermen er 2,6 tommer stor og av typen AMOLED, som skal gi deg klarere farger.

N86 8MP har en pris på drøyt 4000 kroner.

HTC

Snap
HTC har to nye modeller på lager for juni måned, og en av dem er e-postmobilen Snap.

Snap har en 2,4 tommer stor skjerm, og fullt qwerty-tastatur, begge to ting som kommer godt med når du skal skrive e-post mens du går fra det ene møtet til det andre.

Enheten likner kort fortalt ganske mye på RIMs Blackberry-enheter. I midten av menytastene sitter det en styrekule, som du bruker til å navigere på telefonen.

Denne telefonen har en funksjon kalt Inner Circle, som betyr at du kan få sortert e-posten din slik at kun beskjeder fra personer du prioriterer vises på skjermen. Funksjonen har til og med en egen knapp på telefonen.

Snap har støtte for alle teknologiene du trenger for å laste ned e-post kjapt.

Hva Snap koster er foreløpig ukjent.

Touch Pro 2
Dette er HTCs nye flaggskip for forretningsbrukeren. Telefonen har utskyvbart qwerty-tastatur, og i tillegg trykkskjerm.

Touch Pro 2 veier 175 gram, som er 10 gram mer enn forgjengeren, Touch Pro.

Telefonen kjører Windows Mobile 6.1, og lar deg se på ulike Office-dokumenter. Operativsystemet åpner også for at du kan laste ned og installere en rekke programmer du måtte ha lyst på selv.

Ellers har Touch Pro 2 firebåndsstøtte, Wi-fi, super-3G, vanlig 3G samt Edge. Bluetooth inkludert A2DP-profilen er også på plass, sammen med assistert GPS.

Telefonens kamera kan ta bilder i en oppløsning på 3 megapiksler. Bildene kan du lagre på teledonens 288 MB store internminne, eller på et ekstra minnekort du kjøper.

Touch Pro 2s pris er foreløpig ikke kjent.

LG

GB250
Denne telefonen lovet LG i butikkene allerede forrige måned, men dette skjedde altså ikke. LG prøver igjen, og lover at du vil kunne kjøpe den i juni.

GB250 er en forholdsvis enkel og rimelig telefon i kamskjellsformat. Telefonen har støtte for super-3G og Bluetooth, slik at surfe- og overføringsmulighetene skulle være sikret. Skjermen er to tommer stor.

Kameraet er ikke veldig imponerende, med 1,3 megapikslers oppløsning. I følge telefonens faktaark kan ikke telefonen synkroniseres mot PC.

Internminnet er på 22 MB. Heldigvis har du støtte for ekstra minnekort av typen MicroSD om du vil ha mer plass.

GB250 skal koste 1250 kroner.

Les også

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Disse mobilene kommer i august

  2. Her er de nye jule-mobilene

  3. Her er de nye mai-mobilene

  4. Her er de nye november-mobilene

  5. Her er de nye juli-mobilene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder