Mandag ble Nokias posisjon som verdens ledende mobiltelefonprodusent bekreftet. Ferske tall fra Gartner Dataquest viser at den finske giganten har 33,4 prosent av mobilmarkedet. I følge Reuter har den nærmeste konkurrenten, Motorola, 15,7 prosent av markedet, mens Ericsson har 8 prosent.

Aggressivt fra Nokia

(VG Nett) På en pressekonferanse i Barcelona mandag, presenterte Nokia hele tre nye telefoner som kommer på det norske markedet snart. Og konkurrentene har grunn til å være engstelige.

Selve utseendet på 7650 er også særdeles elegant. Tastaturet er på et brett som er skjult inne i telefonen, og kan skyves ut ved behov. I steden for tastaturet er det en stor fargeskjerm og en joystick som dominerer fronten på telefonen.

7650 kommer til Norge i andre kvartal 2002, og vil koste mellom 5.000 og 5.500 kroner.

6510 er Nokias nye telefon for slipsmarkedet. Den mest synlige forskjellen fra andre Nokia-telefoner er det blå baklyset på skjermen, og den duse fargen.

Lommebok

Telefonen inneholder støtte for WAP, GPRS og HSCSD, og har i tillegg en lommeboksfunksjon for betaling over WAP. Den kommer til Norge i første kvartal neste år, og vil ha en prislapp på omtrent 3.500 kroner.

Den tredje telefonnyheten fra Nokia i dag var ungdomstelefonen 5210. Denne telefonen er laget av mer slitesterke og spesielle materialer enn de andre telefonene til Nokia, og er ikke laget for sofagriser. «For mennesker med en aktiv livsstil», heter det i pressemeldingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder