Ikke store saken. Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Nokia 6600 Fold: Denne telefonen åpner seg selv

Nokias nye kamskjelltelefon er liten og lekker, og har mange morsomme designløsninger.

  • Einar Eriksen (tek.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Nokia 6600 Fold er en telefon med fokus på design. Den er liten og stilfull, med speilblank overflate og noen elementer i metall.

Se flere bilder av 6600 Fold hos Amobil.no»

Åpner seg selv

En egen utløsertast på siden av telefonen gjør at den spretter opp av seg selv. At du i tillegg kan dunke to ganger i fronten av telefonen for å få klokkeslettet til å lyse gjennom den blanke overflaten, gjør at telefonen også føles stilfull og litt eksklusiv.

Åpnemekanismen er imidlertid litt knotete å bruke. At telefonen er så liten, gjør at den lett spretter ut av hendene dine, og holder du telefonen skikkelig blokkerer du for åpnemekanismen.

Den blanke overflaten blir lett utsatt for riper, så vel som at den tiltrekker seg fingermerker. Telefonen føles dessuten litt billig og gir fra seg knirkelyder som trekker ned kvalitetsfølelsen.

Tastene er enkle å skrive med, men den mye brukte bekreft-tasten i midten av nagvigasjonstasten kan være litt vanskelig å treffe.

Telefonen har god lyd under samtaler, og batterilevetiden er nokså godkjent med sine fire timer taletid.

Du kan lade batteriet enten med en vanlig Nokia-lader eller USB-kabel til PC-en. Begge disse følger med i pakken.

Enkel telefon

6600 Fold er ingen avansert telefon. Grensesnittet er S40, i likhet med de fleste enkle Nokia-telefoner. Dette menysystemet er enkelt i bruk, og går raskt å sette seg inn i.

I 6600 Fold finner du også en enkel form for fleroppgavekjøring, helt greie planleggingsfunksjoner og enkle synkroniseringsmuligheter som litt mer erfarne brukere vil sette pris på.

Telefonen har 3G og Edge, slik at du får gode hastigheter når du surfer på internett med mobilen. Super-3G har den imidlertid ikke, noe som gjør at det går litt i tregeste laget når du kobler PC-en til mobilen for å surfe på internett.

Dårlig kamera

Foto: Einar Eriksen / Amobil.no

Kameraet i 6600 Fold tar greie nok bilder til å se på mobilskjermen eller for å sende til venner via MMS. Men så snart du overfører bildene til PC-en, merker du at bildekvaliteten er dårlig. Detaljer i bildene blir utvisket, og resultatet er ganske dårlig. Videofunksjonen er på sin side ganske bra, med høy oppløsning og god kvalitet i dagslys.

Skjermen til 6600 Fold er for liten til å se på lengre videoer, men fungerer greit til videosnutter. MP3-spilleren er imidlertid et lyspunkt, og lydkvaliteten er bra både i de medfølgende ørepluggene og om du kobler til et bedre hodesett.

Det finnes en rekke alternativer i samme prisklasse, og mange av de gir mer for pengene. Sony Ericsson W595 er et godt alternativ om du bryr deg mest om musikk. Nokia 6220 Navigator er et godt alternativ om du trenger flere funksjoner.

Nokia 6600 Slide kan være et godt alternativ om du vil ha bedre byggekvalitet og mindre plastikkfølelse.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder