Wimp har et lekkert grensesnitt og er på mange måter mer oversiktlig enn Spotify. Skjermdump: PC World

Wimp er åpnet for alle

Den norske musikkstreamingtjenesten er åpnet for alle, men blir ikke gratis.

  • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over ti år gammel

PC World | Computerworld

I forbindelse med musikkfestivalen Bylarm som arrangeres i Oslo i helgen ble den norske Spotify-konkurrenten Wimp lansert fredag ettermiddag.

Tjenesten, som ble beta-lansert i Norge i fjor, gir brukerne full, lovlig tilgang til over 6,5 millioner sanger fra sine pc-er eller mobiltelefoner. Du kan enkelt søke etter og oppdage ny musikk, lage spillelister, favoritter og få anbefalinger. I tillegg til å lytte til musikk, er det er også mulig å kjøpe musikk som mp3-filer for nedlasting direkte fra Wimp.

- Wimp skal være en tjeneste for norske brukere, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet i en pressemelding.

BILDESERIE:Slik fungerer Wimp

- Små og store hendelser i norsk musikkliv skal gjenspeiles i tjenesten. Wimp er også opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan en tjeneste som Wimp overleve over tid. Wimp er derfor organisert som en abonnementstjeneste med en betalingsmodell som sikrer dette, sier han.

I løpet av betaperioden har Wimp vært gratis, men nå som den åpnes opp for alle vil den være abonnementsbasert. Prisen er 99 kroner i måneden, akkurat som svenske Spotify. Registrerer du deg nå, kan du imidlertid prøve tjenesten gratis i 30 dager.

Kommer til Android og iPhone

For å høre på musikk via Wimp er du nødt til å laste ned et eget program som er basert på Adobe Air-plattformen. Denne fungerer på både Windows, Mac og Linux.

Wimp er foreløpig ikke tilgjengelig på mobiltelefonen, men versjoner for Android-mobiler og iPhone er underveis. I likhet med Spotifys mobilklient, vil disse ha en egen modus for "offline" avspilling - det vil si at man ikke er nødt til å være koblet opp mot internett for å spille av musikk.

LES OGSÅ:Sniktitt på Wimp - Norges svar på Spotify

Spotify-killer?

PC World har testet den norske streamingtjenesten siden mai i fjor og synes den fungerer bra. På noen områder er den bedre enn Spotify, på andre områder er Spotify klart best.

Om den vil danke ut Spotify gjenstår å se. Svenskene har et solid forsprang når det gjelder antall brukere. I tillegg kan man på Spotify lytte til musikk gratis. Mange har spådd at prisen på Wimp kan bli avgjørende for om tjenesten blir en suksess eller ikke - på Spotify benytter de fleste seg av gratisløsningen.

Ifølge en fersk brukerundersøkelse blant betatestere av Wimp fremkommer det imidlertid at 80 prosent ville betale for seg. Rundt 1500 av de 5000 som har betatestet Wimp var med i denne undersøkelsen.

Wimp er utviklet av Aspiro Music og leveres i Norge av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor.

LES OGSÅ:Spill Spotify-musikk uten internett

Mer om

  1. Data

Flere artikler

  1. Wimp vs Spotify: Knepen norsk seier

  2. Norsk musikk-tjeneste med ny versjon: Wimp integreres med Facebook

  3. Test: Norske Wimp viser muskler på iPhone

  4. Wimp-nei fra Apple

  5. Nå kommer Wimp på iPad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder