Jabra Arrow er ikke store dingsen. Foto: Einar Eriksen, Amobil

Test av Jabra Arrow håndfri

Arrow er en liten og pen håndfri med god lyd til en imponerende billig penge.

 • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi


Jabra JX10 har vært en populær håndfri i veldig lang tid. Nå har Jabra kommet med en oppfølger som er nesten prikk lik sin forgjenger i utseende.

Se flere bilder av Arrow »

Nykommeren heter Jabra Arrow, og den utmerker seg med en hyggelig pris. Forgjengerne har vært kjent for god lykvalitet så vel som stilren design, og med gode resultater i våre tester av JX10 og JX20 er våre forventninger høye.

Arrow er en liten håndfri som ikke opptar stor plass på øret. Jabra har spart seg for unødvendige detaljer, og håndfrien utmerker seg som enkel og stilren. Materialvalget er ikke like eksklusivt som i JX20 som har en overflate i titan, men sideflaten er i metall og plastmaterialet er dekket med noe som minner mest om svart pianolakk.

For å slå av og på håndfrien holder du ikke inne en knapp slik du er vant med. På Arrow finner du en skyvebryter. Dette er en stor fordel da det endelig er enkelt å unngå lommeringing. Å skyve bryteren opp er lett å gjøre med tommelen, men skjer ikke av seg selv i lomma.

Det følger med en vanlig lader så vel som en liten USB-lader som er lett å ta med seg, overgang fra sigarettenneruttaket i bilen til USB. Arrow har 4,5 timer taletid før batteriet takker for seg, noe som er litt under gjennomsnittet. Derfor er det ekstra greit med en portabel USB-lader.

I tillegg får du med fire øreputer og to ørebøyler slik at håndfrien skal passe de fleste ørefasonger og -størrelser. Ørebøylene tåler å bøyes litt for tilpasning til øret, og knekker ikke så lett som JX10-ørebøylene hadde for vane å gjøre.

Enkel i bruk

Arrow kan huske paring med 8 forskjellige telefoner eller andre enheter. Første gang du slår på håndfrien er det bare å søke etter Bluetooth-enheter med mobilen, og trykke inn koden "0000" hvis mobilen spør om dette.

Det kan også være kjekt å autorisere hodesettet på telefonen, slik at disse kobles sammen når du slår på hodesettet eller trykker på knappen.

Strålende lydkvalitet

Lydkvaliteten i Arrow er god. Stemmen til motparten er klar og tydelig i øret ditt. Enheten har ingen volumknapper, og justerer i stedet volumet av seg selv ut ifra hvor mye bakgrunnsstøy det er rundt deg. I tillegg kan du justere volumet manuelt ved hjelp av volumknappene på mobilen din. Dette fungerer bra, og vi merker at lyden jekkes opp så snart det trengs.

Lyden hos motparten er bedre enn vi er vant med i Bluetooth-håndfrier, der det ofte blir en skarp, flat og ubehagelig stemme. I Arrow er stemmen naturtro, og ingen samtalepartnere reagerer spesielt på lydkvaliteten. Dette er imponerende i en så billig håndfri.

Jabra Arrow fungerer sammen med de aller fleste mobiler. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Konklusjon

Jabra Arrow er ikke i toppsjiktet av håndfrier, men i forhold til prislappen på veiledende 599 kroner lar vi oss imponere. Lydkvaliteten er helt strålende, håndfrien er liten og nett, og vi liker at det følger med festemekanisme og en veldig hendig USB-lader.

Riktignok finnes det håndfrier med støykansellering som er kjekt når du snakker i støyfylte omgivelser. Men hvor ofte snakker du egentlig i en håndfri mens du er på konsert? I vanlig trafikksus og på støyfylte kjøpesentre er lyden helt upåklagelig i begge ender.

Det eneste vi vil sette fingeren på er at håndfrien gjerne kunne sittet litt bedre fast i øret. Arrow er behagelig i langtidsbruk, men kjennes litt løst ut på øret selv når vi bruker ørebøylen.

Bedre støyfiltrering og ergonomi får du i eksempelvis Jawbone Prime ved å gå noen hundrelapper opp i pris. Vil du ha en proffhåndfri bør du se på Plantronics Voyager Pro. Plantronics Discovery 925 er en annen suveren håndfri for deg som vil ha litt annerledes utseende.

Du kan lese flere håndfritester på Amobil.no »

Les også

 1. Test LG GW620: Kompakt Android-mobil med fulltastatur

  LG har sluppet sin første Android-mobil for Norge.
 2. Test av Samsung M5650 Lindy: Fullverdig surfemobil

  Samsung har flust av rene touchmobiler. Siste tilskudd til denne lange rekken er M5650, bedre kjent som Lindy.
 3. Klart for mobilt vårslipp i april

  I april måned er det lanseringsfest på mobilfronten. Hele 14 nye mobiltelefoner vil være å finne i butikkhyllene denne…
 4. - Jeg er rett og slett storfornøyd

  (VG Nett) Ørjan Helgesen (23) har sikret seg årets må-ha for alle Apple-menigheten.
 5. Sov i kø for å sikre seg iPad

  (VG Nett) De aller mest iPad-hungrige nøyde seg ikke med å stille seg i kø da butikkene åpnet i dag. De kom i går kveld.
 6. Rasende billig musikkmobil: Test av Nokia 5130 Xpressmusic

  Hvor god kan egentlig en musikkmobil til 800 kroner være?
 7. Telefonforbindelsen tilbake i Lofoten

  Beboere i Lofoten fikk telefonforbindelsen tilbake torsdag kveld.
 8. Legenden som vet alt om deg: Test av HTC Legend: Rask og enkel mobil

  HTCs siste Android-mobil kan skilte med fantastisk byggekvalitet og flott skjerm.
 9. Iphone har snudd opp-ned på mobilmarkedet

  En Iphone-eier bruker mer en syv ganger så mye penger på mobilt innhold som andre mobilbrukere.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Test av proffe håndfrier

 2. Ørepynt med heftig støykansellering: Test av Jawbone Icon håndfri til mobil

 3. Test av Sound ID 400: Lite og lett handsfree-sett

 4. Test av BlueAnt Q2 Smart Bluetooth Headset: Smart håndfri med god lyd

 5. Test av Avantree Jogger: Disse kan du jogge med i regnvær

Fra andre aviser

 1. Vi har testet åtte trådløse øreplugger

  Aftenposten
 2. Smarte dingser for trådløs lyd

  Bergens Tidende
 3. Smart tilbehør til mobilen

  Bergens Tidende
 4. Smarte dingser for trådløs lyd

  Fædrelandsvennen
 5. Smart tilbehør til mobilen

  Aftenposten
 6. Smart tilbehør til mobilen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder