Foto: Christian Buvik

Blackberry Curve 8900: En liten forretningspartner

RIMs nyeste Blackberry er knallgod på e-post, men ikke perfekt.

  • Christian Buvik (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Curve 8900 er den minste og letteste Blackberry-modellen så langt. Telefonen yter godt på nesten alle områder men den er ikke perfekt. Har du sansen for Blackberry-telefoner vil du nok sette pris på Curve 8900s størrelse og styrekulen som har blitt bedre enn noen gang.

Logisk lagt opp

Menyene er intuitive og brukervennlige. Hovedmenyen består kun av ikoner, og styrekulen gjør det enkelt å navigere. Inne i de forskjellige funksjonene vises menyene i lister.

Telefonen har en kjempegod skjerm. Den har god oppløsning og viser veldig klare bilder i naturtro farger.

Under samtaler oppfører telefonen seg eksemplarisk. Det er god og klar lyd i begge ender av samtalen.

Gode taster

Tastene er små, men de er likevel såpass godt adskilte at de er gode å bruke. Likevel irriterer vi oss over at selve tastaturet er litt slarkete, spesielt med tanke på at telefonen er dyr.

Med så mange som 35 taster på tastaturet er Blackberry-modellene gode på snarveier. Du kan velge forskjellige snarveier for nesten alle tastene, noe som kan gjøre deg uhyre effektiv når alt sitter spikret i fingrene.

Som Blackberry-telefoner flest er også Curve 8900 helt rå på e-post. Du kan velge å se meldingene dine i mapper for hver konto eller alle samlet i en felles mappe. E-post kommer automatisk rett til telefonen så man slipper å hente den manuelt.

Foto: Christian Buvik

Telefonen er også god på nyttefunksjoner. Kontaktlisten er rimelig omfattende og du kan lagre så mange kontakter og du ønsker, og legge til et lass med informasjon om hver oppføring. Kalenderen er oversiktlig og enkel å bruke. Fra kalenderen kan du sende møteinnkallelser direkte til aktuelle deltakere.

Eksemplarisk lyd

Vi ble imponert over musikkspilleren på Curve 8900. Lyden er meget god og volumet kan skrus opp såpass høyt at man ikke vil ha det på fullt. Med støtte for minnekort og utgang for 3,5 mm minijack er telefonen meget god som muskkspiller.

Kameraet i Curve 8900 er helt greit. Det er bedre enn i tidligere modeller da det har fått fotolys og autofokus. Vi tror uansett ikke at kameraet er det største kravet fra målgruppen. Jevnt over blir bildene brukbare, tar du mest bilder i godt lys vil du muligens bli godt fornøyd.

Telefonen har ikke veldig imponerende batteritid, og du må regne med å lade den omtrent annenhver dag. Det er altså nødvendig å ha lader lett tilgjengelig.

Telefonen er ikke utstyrt med 3G, noe som egentlig er helt bak mål i en såpass avansert telefon som dette. Med Edge som raskeste hastighet vil både surfing på nettet og nedlastning av e-post med vedlegg kreve en god porsjon tålmodighet.

Foto: Christian Buvik

Telefonen er riktignok Wi-Fi, og er hovedsaklig en jobbtelefon. Jobber du i en bedrift som har trådløst nettverk, og i tillegg har dette hjemme, vil nok ikke savnet etter 3G og super-3G bli veldig stort. Ihvertfall ikke før strømmen går.

I forhold til alternativene imponerer ikke Curve 8900 i denne kategorien. Med en prislapp på 8000 kroner, hadde vi forventet at telefonen har alt av teknologi og yter bedre på langt flere områder. Som nevnt er e-postløsningen glimrende, og så lenge du har trådløst nettverk både hjemme og på jobb, er det mulig å leve med mangelen på høyere hastigheter enn Edge.

Curve 8900 er en forenklet Blackberry-telefon med et moderne utseende. Den har det meste av teknologi men til den prisen bør alt være med. En telefon som har alt er Blackberry Bold 9000. Denne er litt større og en del kraftigere enn Curve 8900, men koster nesten tusenlappen mer.

Det finnes også alternativer som koster halvparten som er vel så bra. Nokia E71 har bedre byggekvalitet og super-3G men mangler 3,5 mm jackplugg.

Les hele testen hos Amobil.no»

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Test: RIM Blackberry Curve 8520: Billig business-mobil

  2. Test av LG KP 500: Endelig en trykkskjermmobil for massene

  3. Best og dårligst av smartmobilene: Test av 26 smarttelefoner

  4. Test: HTC Dream: Den spennende Android-mobilen

  5. Sniktitt: HTC Snap: Ny mobil for e-postfrikene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder