Eksplosjonsartet virus-vekst

(VG Nett) Datasikkerhets-firmaer over hele verden forteller om en eksplosjonsartet spredning av dataviruset «Blaster». I Sverige mistet 20.000 kunder av TeliaSonera nettforbindelsen.

Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

I Sverige mistet 20.000 kunder av TeliaSonera nettforbindelsen etter at trafikken fra selvspredningen til «Blaster» ble for høy. Trafikketaten i Maryland, USA, stengte hele kontoret mens datamaskinene ble oppdatert. BMWs kontor i Tyskland meldte om høy smittegrad. Og en rekke universiteter, bedrifter og privatpersoner melder om det samme.

125.000 smittet

Sikkerhetsselskapet Symantec anslår at over 125.000 datamaskiner er smittet globalt. Eksperter tror nå viruset har nådd sin topp, men at spredningen vil fortsette så lenge det finnes maskiner på nett som ikke har tettet sikkerhetshullet «Blaster» utnytter.

«Blaster», som også er kjent som W32.Blaster.A, MSBlaster og LoveSan, gjør ingen skade på maskinene den smitter i seg selv. Båndbredden det bruker når det sprer seg selv til smittede maskiner kan imidlertid gjøre nettsurfingen treg, og i verste fall kræsje enkelte nettservere.

Massivt angrep

Målet til ormen er å utføre et massivt angrep mot Windowsupdate.com fra og med den 16. august og fremover. Angrepet, som kalles «Denial of Service», består i å sende massive mengder data mot en enkelt server for å få den til å kræsje.

Er du smittet av denne ormen, vil du altså være med på dette angrepet hvis ikke problemet løses.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder