FEIL: Det er feil i Internet Explorer 7 og du må passe på. Foto: Skjermbilde

Microsoft fikser superkritisk feil

(VG Nett) Etter oppdagelsen av et farlig sikkerhetshull har Microsoft nødoppdatert nettleseren sin. Det bør du også gjøre.

Artikkelen er over 11 år gammel

Det tok ikke lang tid fra sikkerhetshullet ble kjent før datakriminelle startet angrepene mot brukere av Microsofts Internet Explorer.

Leserne diskuterer:Datahjelp i diskusjonsforumet

For det meste har angrepene vært sentrert mot brukere i Kina, men når sikkerhetshullet først er kjent kan det spre seg over hele verden raskt.

Microsoft beskriver oppdateringen som kritisk, skriver nyhetsbyrået AP.

Les også:Nettangrepene i gang

Onsdag er det ventet at Microsoft slipper løs en oppdatering av nettleseren, som er verdens mest anvendte. Vanligvis oppdaterer Microsoft programmene kun en gang i måneden, så onsdagens oppdatering er uvanlig, men påkrevd.

Sikkerhetshullet er så alvorlig at datakriminelle potensielt kan ta over datamaskinen til offeret, uten at offeret må laste ned noe på egen hånd.

Den vanligste måten for å ta over datamaskiner forutsetter at offeret blir lurt til å installere ondsinnet programvare. Med sikkerhetshullet blir terskelen for å komme seg inn på offerets maskin betraktelig lavere.

De som bruker Internet Explorer på Windows-PCer bør sette på den automatiske oppdateringen for å raskest mulig laste ned den.

Her ser du hvordan automatisk oppdatering slås på i Windows XP.

Tabbekunngjøring

Kinesiske dataeksperter som fant sikkerhetshullet, kunngjorde det for verden ved en feiltagelse.

Vanligvis vil sikkerhetshull som dukker opp i programvare være hemmelig for allmennheten, til produsenten har fikset det. Oppdageren av sikkerhetshullet tar kontakt med produsenten og sender over detaljene så produsenten kan rette feilen. Dersom det blir kjent før en feilretting foreligger, kan resultatet bli en storm av datakriminelle som forsøker å utnytte sikkerhetshullet.

Les mer om feilen hos Microsoft!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.)

Mer om

  1. Data

Flere artikler

  1. Hackere utnytter alvorlig Internet Explorer-feil

  2. Nettangrepene mot Internet Explorer er i gang

  3. Fant sikkerhetshull i Internet Explorer

  4. Kjempeoppdatering for Windows på vei

  5. - Ikke bruk Internet Explorer inntil videre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder