- Ny iPhone på vei

(VG Nett) I neste uke kommer kommer en ny iPhone. Det vil si, om ryktebørsen har rett.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

OOPS: Problemer med lanseringen av oppdateringen til iPhone er en ripe i lakken til Apples produktsjef Phil Schiller. Foto:

Ærverdige Financial Times er den seneste avisen som har kastet seg på ryktebørsen, og spår at Apple kommer med en ny versjon av iPhone i løpet av neste uke. Stemningen er høy foran de halvårlige halleluja-møtene, der Apple som regel drar teppet av nye produkter.

Den siste tiden har det vært skarpt fokus på deres mobilprodukter, der det så langt har vært lansert to modeller. Iphone og iPhone 3G.

Les også:Beskylder Apple for uærlighet

En ny versjon av programvaren som driver mobilene er ventet ut i løpet av kort tid, med flere forbedringer. Blant annet kommer funksjoner som MMS endelig offisielt til iPhone for de som har savnet dette.

Leserne diskuterer:Blir iPhone 3G billigere når den nye lanseres?

Ryktene foran konferansen som åpner på tirsdag sier at det kommer en ny og langt billigere versjon av iPhone. Dette skal Apple gjøre for å befeste sin utfordrerposisjon i markedet for smarttelefoner. I dag er Apple blant de topp tre produsentene av smarttelefoner, bak Nokia og RIM Blackberry som begge har laget smarttelefoner i en årrekke.

Les også:Hvilken Mac bør du velge?

Analytikere som Financial Times har snakket med mener at en iPhone til rundt tusenlappen uten et altfor dyrt abonnement er veien å gå for Apple.

Et kutt på 50 dollar (litt over 300 kroner) kan gi et økt salg på 50 prosent, og et kutt på 100 dollar (630 kroner) kan fordoble salget, mener analytiker Kathryn Huberty.

- Det blir enten et 50 dollars eller 100 dollars kutt, sider hun til FT.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder