Klar for skisesongen?

Trenger du litt hjelp med skismøringen, eller vil du bare ha tips om hvor du finner de ferskeste, nypreppa løypene? Vel, skituren begynner i App Store.

  • CARL THOMAS AARUM

Artikkelen er over ni år gammel

Det er mye som kan gå galt og ødelegge det som kunne blitt en nydelig skitur. Feil skismøring og dårlige løyper er som kryptonitt mot ethvert godt skihumør, men med de rette appene, kan du styre unna de største tabbene i skisporet.

Skjermbilde fra SkiPrepper 2010. Foto: APPHUSET

VG:s terninger viser 4 prikker

SkiPrepper 2010
Pris: 29,-
Med SkiPrepper 2010 trenger du ikke lenger bekymre deg for hvilken farge skismøringa skal ha når du skal ut på skitur. Her legger du inn temperaturen, luftfuktighet og snøtype, også får du servert forslag til både festevoks og glider.

I tillegg får du videoer som viser deg korrekt teknikk for ulike smøretyper, og her er det noe både for deg som har et par farger swix stående på hytta, og deg som holder voksjernet varmt og fluor-pulveret lett tilgjengelig i smøreboden.

SkiPrepper 2010 gir ikke så mye mer info enn det som står på skimøringa - altså hvilke temperaturer de passer til, men gjør det hele hakket mer sofistikert når du likevel står ute og fryser av deg fingra.

Skjermbilde fra Skisporet. Foto: JACILLA

VG:s terninger viser 4 prikker

Skisporet
Pris: Gratis
Skisporet er applikasjonen som gir deg oppdaterte føremeldinger fra en rekke skiløyper i hele landet. Hvor lenge er det siden løypemaskinen gikk på Beitostølen, eller når ble sporene rundt Norefjell sist kjørt opp?

Denne applikasjonen holder styr på de preppemaskinene som er utstyrt med GPS, og forteller deg i sanntid hvor de befinner seg.

For en skientusiast er dette en åpenbar app å ha liggende. Mange steder mangler data, men likevel finner du oppdatert informasjon fra 16 av landets 19 fylker. For den nette sum av null kroner.

Les også: Sjefredaktør Espen Egil Hansen om VG+ til iPad
Les også: Mobilen din kan krasje i kulda

Skjermbilde fra iMarka. Foto: SKIFORENINGEN

VG:s terninger viser 4 prikker

iMarka
Pris: Gratis
iMarka er Skiforeningen sin egen applikasjon, som leverer preppestatus på løypene i Stor-Oslo. Og selv om vi får masse god informasjon om både den generelle føremeldingen i området, og hva de ulike løypene er preparert for (klassisk, skøyting, fristil), er det også et par åpenbare mangler.

Her er det for eksempel ingen kart, og oversikt over de ulike løypene, og presentasjonen kunne fint vært noe bedre. iMarka er likevel å foretrekke for deg som benytter deg av skiløypene i Oslo-området, og vil ha det lille ekstra i form av lokalkunnskap.

Skjermbilde fra Solipskier. Foto: MIKENGREG

VG:s terninger viser 4 prikker


Solipskier
Pris: 17,-
Er du ikke av typen som bryr deg om skismøring og føremeldinger, kan kanskje «Solipskier» være noe for deg. I dette spillet kan du spenne på deg skiene mens du befinner deg inne i varmen, i trygg avstand fra bakglatte ski og forfrosne tær.

Her skal du tegne inn terrenget for den vesle skiløperen, og jo flinkere du er til å passere gjennom porter, tunneler og utføre halsbrekkende triks, jo større fart får du.

«Solipskier» er et spill som nesten aldri trenger å ta slutt. Her kan du risikere å bli sittende å tegne løyper med en fingertupp i et forrykende tempo, og samle enorme poengsummer i millionklassen. Og det er enkelt, lekkert og passelig avhengighetsskapende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder