Denne gir Apple-produkter mer strøm, og er nyttig når du er på farten uten sporadisk tilgang til stikkontakter. (Foto: Silje Gomnæs, Amobil.no)

Gir mer batteritid til iPhonen

Lei av at Iphone-en eller Ipod-en din går fort tom for strøm? Slim power bank fikser biffen - for en stund. Denne kan nemlig lade Apple-produkter uansett hvor du måtte befinne deg.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Apples produkter som Iphone og Ipod spiser strøm til både frokost middag og lunsj, og en Iphone-eier som bruker telefonen sin aktivt hver dag, kan ofte ende med å lade telefonen hver natt.

Les om hvordan du kan fåbedre batterilevetidpå mobilen

Det finnes imidlertid løsninger til situasjoner hvor du for eksempel ikke har tilgang på en strømkilde. Ett av disse alternativene heter Slim power bank (tynn energibank), og lover å øke batterikapasiteten med hele tre ganger.

Se flere bilder av Slim power bank

Slim power bank lader du først opp via USB-kontakten i PC-en din. Når denne så er full, kan du koble den direkte til Iphone eller Ipod.

Kredittkortstørrelse

Laderen er på størrelse med et kredittkort, men omtrent 7 millimeter tykk. Slim power bank er et pent stykke tilbehør når den ligger på bordet, men blir likevel noe klumpete å bære med seg hengende under telefonen eller musikkspilleren.

På forsiden finner du fire små, sterke lysdioder. Disse lyser når du kobler laderen til PC-en, og forteller deg hvor langt i ladeprosessen du har kommet.

Laderen lades først via en innebygget USB-kabel. (Foto: Silje Gomnæs, Amobil.no)

På baksiden av laderen er det laget en liten "grop", hvor en kort USB-kabel ligger. Dette er en genial løsning, siden kabelen aldri er i veien når du ikke bruker den. Når du skal koble laderen til PC-en, vipper du bare den ene enden av kabelen ut og plugger den i PC-ens USB-port.

69 prosent lenger levetid

Vi testet Slim power bank på en Iphone 3GS. Å lade opp laderen tok rundt to timer. Den første gangen vi plugget laderen i Iphone, fungerte telefonen fint med en gang, og batteriprosenten steg sakte men sikkert. Da laderen var tom etter rundt en time, hadde telefonen en batterikapasitet på 69 prosent.

Én dag ekstra

Selv om produsenten lover tre ganger så høy batterikapasitet som vanlig, vil vi likevel si oss fornøyde med de 69 prosentene laderen oppnådde på Iphone. Dette tilsvarer minst én dags ekstra bruk av telefonen, og skulle være nok tid til å finne en annen strømkilde i de fleste tilfeller.

Prisen på Slim power bank ligger på fra 140 til 350 kroner. Prisen tatt i betraktning synes vi dette er en veldig god reserveløsning om du skulle ha behov for litt ekstra strøm.

Les tester av mobiltilbehør på Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder