Sjefredaktør Espen Egil Hansen om iPad-lanseringen: I dag er VG+ på iPad

Det kiler litt ekstra i magen på oss som jobber i VG-huset i dag. I 65 år har VG formidlet nyheter som har gledet, irritert, opprørt og engasjert. Vi har gitt deg nyheter på papir og nyheter på nett.

  • Espen Egil Hansen

I dag lanserer vi et tredje produkt - VG+. I første omgang er dette tilbudet beregnet for de som har en iPad, men etter hvert vil det bli tilgjengelig på andre plattformer også.

VGTV: Slik blir VG+

Det er ikke en digital versjon av avis eller en ny måte å lese VG Nett på, men et nytt produkt som bringer deg nyhetene på en ny måte.

I VG+ vil du finne VG-husets viktigste journalistikk:

** De store dagsordensettende nyhetssakene som alle snakker om
** Sakene som vekker debatt
** Reportasjer og nyheter fra VGs korrespondenter over hele Norge og i New York, London, Stockholm, Paris og Berlin
** De beste kommentatorstemmene, karikaturtegningene og VGs lederartikler
** De viktigste historiene fra våre egne reportere i VG, VG Nett, Dine Penger og E24
** De beste fotoreportasjene fra våre fotografer
** De største sportssakene og sportskommentarene
** Underholdning og reportasjer fra VGTV
** Og du skal selvfølgelig også få de viktigste nyhetene om kultur, kjente mennesker, feature og bakgrunn.

Respekt for tiden din

Vi vet at mange opplever at nyhetsstrømmen på internett blir så overveldende at det er vanskelig å følge med. Samtidig er ikke alltid papiravisen tilgjengelig når du har tid til å lese den.
I VG+ vil vi redigere nyhetsstrømmen og presentere de sakene du trenger for å føle deg oppdatert.

Noen av våre historier presenteres best ved hjelp av levende bilder eller grafikk, andre ved hjelp av fotogallerier skapt av VGs mange prisbelønte fotografer eller utenlandske fotobyråer.
VG+ innbyr til lesing. Derfor legger vi vekt på lengre artikler som gir bakgrunn og setter historiene i perspektiv.

Andre artikler vil være rene oppdateringer av de aller viktigste sakene i det løpende nyhetsbildet.

VG+ innbyr til ro og den gode leseropplevelsen - samtidig som den er stramt redigert fordi vi har respekt for tiden din.

VG+ til frokost og i sofaen

Du trenger ikke gå ut i postkassen for å hente VG+ - du kan laste den ned på din iPad klokken seks hver morgen. Les den i senga, ved frokostbordet eller på bussen på vei til jobb.

Morgenutgaven vil være preget av de største nyhetene fra VG-redaksjonene.

Klokken 18 publiserer vi en oppdatert og utvidet utgave spesialtilpasset sofaen etter en lang dag. Ved siden av oppdateringer på de største nyhetssakene vil vi her gi deg mer underholdnings-, nytte- og bakgrunnsstoff.

Store bilder - store historier

Lesebrettene egner seg godt til gode bildehistorier, videoer og grafikk. Vi vil presentere de beste nyhetsbildene og bildehistoriene fra våre egne fotografer og fra internasjonale byråer.

Lesebrettene med berøringsskjerm gir en annen opplevelse og en annen navigasjon enn PC. Du blar fram og tilbake ved å sveipe fingeren over skjermen. På samme måte blar du nedover for å lese videre i en artikkel. Ved å trykke på informasjonsknappen øverst til høyre, får du vite mer om hvordan du navigerer i innholdet.

Det kommer til å koste

De første ukene kommer VG+ til å være gratis, og det er to grunner til det.

For det første er dette et nytt produkt som ingen kjenner. Vi ønsker derfor å introdusere VG+ til flest mulig i en prøveperiode. For det andre er ikke VG+ ferdig utviklet. Dette er et nytt medium og et nytt produkt for oss også. Vi er forberedt på at vi gjør noen feil i begynnelsen, men vi skal komme med hyppige oppdateringer slik at utgavene blir bedre og bedre fram til vi lukker og tar betalt.

Kan du hjelpe oss med å forbedre VG+?

Hele VG-huset og alle våre redaksjoner står bak dagens nylansering. Du vil finne innhold fra alle våre redaksjoner, og en gruppe på syv journalister jobber med den daglige utformingen av VG+ og med å forbedre produktet.

Til de neste utgavene av VG+ jobber vi nå med bedre presentasjon av bilder og tekst, en nedlastbar utgave, arkiv og bedre interaktivitet. VG+ er med andre ord ikke ferdig, og vi vil svært gjerne ha innspill og tilbakemeldinger fra dere som leser VG+ slik at vi hele tiden blir litt bedre. Send oss en mail med ris, ros og forslag: vgpluss@vg.no. Alle innspill uansett valør er nyttig for oss.

På forhånd - tusen takk!

Espen Egil Hansen
Sjefredaktør
VG Multimedia

VG+ -REDAKSJONEN: Fra venstre: Tor Jacobsen, Elisabeth Skarsbø Moen, Espen Olsen Langfeldt, Håvar Bremer, Jørn Kaalstad og Thomas Andreassen. Foto: Jan Petter Lynau/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder