Zen Mozaic har et mosaikkmønster på fremsiden. Foto: Creative

Test: Creative Zen Mozaic: MP3-spiller som gir mye for pengene

Zen Mozaic viser at også billige MP3-spillere kan være gode.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

At Creative kan MP3-spillere er det liten tvil om. Ringreven har vært med i markedet siden starten.

Det siste tilskuddet til selskapets portefølje er Zen Mozaic, som viderefører alt vi liker med selskapets MP3-spillerserie.

Se flere bilder av Zen Mozaic hos Amobil »

Spilleren er liten nok til å gli ned i de fleste lommer, den kommer med til dels mye minne, batterilevetiden er godkjent og den har mulighet for video, bilder, diktafon og FM-radio.

Kjedelig lyd

Likevel er det noen ting vi savner, og da først og fremst lyd med litt mer sprut, og mulighet for å utvide minnet ytterligere med minnekort. Det er mulig vi har blitt bortskjemt av spillere som Samsung T10, men vi savner også litt flere funksjoner som Bluetooth for trådløse hodetelefoner og tilkobling til mobilen.

I tillegg er videostøtten til Mozaic i beste fall snever, ikke at det gjør så mye med tanke på at skjermen er både liten og lite skarp.

Mozaic er dog mer en ren musikkspiller enn den er en liten multimediaspiller. Til musikk duger den bra, med lett forståelige menyer, enkel navigasjon og et rikt musikkbibliotek. Når vi tar prisen med i regnestykket er dette slett ikke noe dårlig kjøp.

Lavt priset

Du må ut med rundt 550 kroner for versjonen med 2 GB, mens den største på 16 GB koster deg 1300 kroner når den kommer i salg. Det er veldig bra, spesielt om du sammenligner mer spillere som Ipod Nano og Samsung T10, som begge koster rundt 1550 kroner for versjonene med 8 GB.

Spilleren er liten. Foto: Marius Valle

Tar vi med at du kan lade og overføre musikk med en hvilken som helst standard Mini-USB-ledning, og at Mozaic er en ganske så søt MP3-spiller blir ikke resultatet så verst.

Men den er verken nyskapende eller gruppeleder når vi sammenligner med Ipod Nano og Samsung T10. Zen Mozaic får likevel en svak femmer først og fremst på grunn av den hyggelige prisen.

Skal du ha bedre lyd og full pakke hva angår ekstrafunksjoner anbefaler vi at du tar en titt på Samsung T10.

NB: Versjonen med 16 GB minne er ennå ikke i salg, men kommer i butikkene over sommeren, ifølge Creative.

Les hele testen hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder